Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.31. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.31. csütörtök

agrarszektor.hu
Reggel, délelőtt fokozatosan megszűnik a csapadék, mindenütt csökken a felhőzet, és délelőttől már többórás napsütés várható gyengén vagy közepesen felhős ég mellett - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.08.31.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.08.31.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.08.31.) napon.

2023.08.31. csütörtök: Reggel, délelőtt fokozatosan megszűnik a csapadék, mindenütt csökken a felhőzet, és délelőttől már többórás napsütés várható gyengén vagy közepesen felhős ég mellett. Délután leginkább csak északkeleten és az Alpokalján alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás fokozatosan északnyugatira, nyugatira fordul és többfelé megélénkül, de zivatarok mentén erős, viharos lökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul. Késő estére 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Csütörtökön már egyre inkább anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2023.09.01 péntek: A gomoly- és fátyolfelhők mellett döntően napos idő várható. Éjszaka az Alpokaljára besodródhatnak záporok, esetleg zivatarok, napközben egy-egy futó záporon kívül számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt lesz a délies légmozgás. A csúcsérték 24 és 29 fok között valószínű.

Friss híreink:

Idén is keressük a mezőgazdaság legkiválóbb példáit (videó)

A Portfolio Csoport 2023-ban is megrendezi az év legjelentősebb agrárkonferenciáját, az Agrárszektor 2023-at. A már hagyományosan Siófokon megtartott kétnapos, nagyszabású esemény keretében idén is díjazzuk a legkiválóbb agrártermelőket és -szakembereket, akik különböző kategóriákban nyerhetik el az elismeréseket. A díjakra szeptember 15-ig lehet jelentkezni, a részleteket az érdeklődők itt találják. Összeállításunkban most néhány tavalyi díjazottal készült videót mutatunk be az olvasóknak, hogy inspirációként szolgáljanak az idei megmérettetésre.

Igazi szuperélelmiszer a szamártej: több ezret is elkérhetnek egy literért

Szamártej, szamársteak, szamárszalámi... Néhány dolog, ami elsőre furcsának tűnhet, hiszen, ha szamarakról beszélünk, akkor rögtön az aranyos állatok jutnak eszünkbe. Ez valóban így is van, ugyanakkor el is lehet fogyasztani őket, és elmondások alapján érdemes is, mivel nagyon ízletes és különleges húst és tejet adnak ezek a jószágok. Utóbbit jól mutatja az is, hogy egyes termelők szerint akár 1000 eurót is elkérnek egy kiló szamársajtért. De miért kerülnek ennyibe és miért nem terjedtek még el Európában ezek a termékek? Most ezekre a kérdésekre (is) választ kaphatunk.

Súlyos károkat okoz ez az állat a magyaroknak: sürgősen megoldás kell ellene

A horgászat hazánkban is igen nagy népszerűségnek örvend, ugyanakkor nem túlzás azt mondani, hogy még mindig beleragadtunk a pontyba. Értjük ez alatt, hogy ha horgászatról vagy halfogyasztásról van szó, szinte mindenki azonnal a pontyra asszociál - pedig számos más különleges vagy éppen finom halunk van. Arról nem beszélve, hogy a hazai vizek állapotáról és a vízi ökoszisztémákról még kevesebb szó esik. Alábbi cikkünkben többek között ezeknek jártunk utána, valamit annak, hogy miért jelentenek komoly fenyegetést a kormoránok.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kevesen tudják, de akár több tízezret is kaphatnak: itt a lista, ők igényelhetik a rezsitámogatást

Az elmúlt hónapokban csökkenni látszik az infláció, azonban még mindig kétszámjegyű drágulásról beszélhetünk, így sok családnak nehezére esik tartani a lépést az energiaárakkal és a folyamatosan dráguló mindennapi kiadásokkal. Ennek megakadályozására a kormányzati támogatások mellett több önkormányzatnál is lehet támogatásokat igényelni. A Pénzcentrum most a polgármesteri hivatalokat kérdezte, hogy a tél közeledtével milyen támogatásokat érhet el a lakosság.

Neked is lehet luxusnyugdíjad: ezzel a módszerrel 1000 forintból lehet 79 milliód

2023. július 1-jétől bevezetett szociális hozzájárulási adó változásokat hozott a hosszú távú megtakarítások terén. Az intézkedés ösztönözte az előrehozott döntéseket, ugyanakkor hazánkban a pénzügyi tudatosság még mindig kihívásokkal küzd. Biztosítási szakembereket kerestünk fel, hogy megtudjuk, hogyan változott meg a lakosság nyugdíj-előtakarékosságra való hozzáállása az intézkedés hatására.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?