Őrület, ami a holland piacokon zajlik: ennyibe kerül most egy kiló paprika

Őrület, ami a holland piacokon zajlik: ennyibe kerül most egy kiló paprika

agrarszektor.hu
A tavalyi évhez hasonló forgatókönyv érvényesül Hollandiában a zöld kaliforniai paprika piacán. Ahogy 2022-ben, úgy idén is kilőttek az árak az iskolakezdésre.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A zöld kaliforniai paprika ára emelkedőben van a holland piacokon. Míg augusztus közepén még 80 eurócent (303 Ft/kg) körül mozgott a nagybani ár, augusztus 29-én már a ZON árverési csarnokban 1,71 euró/kg (650 Ft/kg) értékesítési átlagárat jegyeztek fel a napi kereskedésben - írta meg a FruitVeB. A mostanában tapasztalható áremelkedés megfelel a 2022-ben tapasztalt trendnek, amikor augusztus-szeptember fordulóján egészen a 2,36 euró/kg (895 Ft/kg) csúcsra kapaszkodott fel a zöld kaliforniai paprika nagybani ára. A 2021-es évben ez az emelkedés nem következett be, ekkor az árak végig nyomás alatt maradtak, még az is ritkán fordult elő, hogy 1 euró/kg fölé emelkedtek volna.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?