Őrület, ami a holland piacokon zajlik: ennyibe kerül most egy kiló paprika

Őrület, ami a holland piacokon zajlik: ennyibe kerül most egy kiló paprika

agrarszektor.hu
A tavalyi évhez hasonló forgatókönyv érvényesül Hollandiában a zöld kaliforniai paprika piacán. Ahogy 2022-ben, úgy idén is kilőttek az árak az iskolakezdésre.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A zöld kaliforniai paprika ára emelkedőben van a holland piacokon. Míg augusztus közepén még 80 eurócent (303 Ft/kg) körül mozgott a nagybani ár, augusztus 29-én már a ZON árverési csarnokban 1,71 euró/kg (650 Ft/kg) értékesítési átlagárat jegyeztek fel a napi kereskedésben - írta meg a FruitVeB. A mostanában tapasztalható áremelkedés megfelel a 2022-ben tapasztalt trendnek, amikor augusztus-szeptember fordulóján egészen a 2,36 euró/kg (895 Ft/kg) csúcsra kapaszkodott fel a zöld kaliforniai paprika nagybani ára. A 2021-es évben ez az emelkedés nem következett be, ekkor az árak végig nyomás alatt maradtak, még az is ritkán fordult elő, hogy 1 euró/kg fölé emelkedtek volna.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?