Napokon át működtek a jégkármérséklők az elmúlt hetekben

Napokon át működtek a jégkármérséklők az elmúlt hetekben

agrarszektor.hu
Kifejezetten hektikusan alakult a nyár utolsó heteinek időjárása, a rendre kialakuló zivatarláncok miatt több napon is üzemeltetni kellett a talajgenerátorokat – adta hírül jelentésében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) összeállításban közölte az augusztus 14. és 27. közötti időszak zivataros napjait a jégkármérséklő generátorok bekapcsolása és a meteorológia helyzet szempontjából. A jelentésből kiderül: az időszak első felében szinte minden nap kisebb-nagyobb számban záporok, zivatarok alakultak ki hazánkban. Az adott időszak második felében forró, száraz időben volt részünk, záporok, zivatarok csak a Dunántúl északi felén péntek hajnalban alakultak ki, de a hőséget továbbra sem mérsékelték.

Több jelentős vihar is kialakult

Augusztus második felében néhány helyen jégveszélyes zivatarok is kialakultak az országban, melyeket néhol felhőszakadás, kisebb méretű jég kísért. Augusztus 16-án és 18-án a Kárpát medence időjárását egy hidegcsepp alakította, melynek hatására elszórtan alakultak ki záporok, zivatarok, egy-egy intenzív zivatart viharos széllökés és felhőszakadás is kísért.

Aznap a kora esti órákban délkelet felől elérte Budapestet és térségét egy erősebb zivatarlánc, rövid idő alatt nagyobb mennyiségű csapadék hullott, a XI. kerületben 41 mm eső zúdult le. Helyenként a 70 km/h-t is meghaladták a legerősebb széllökések.

Augusztus 18-án továbbra is a hidegcsepp hatására alakultak ki heves zivatarok az ország középső, valamint a Dunántúl keleti területein. A zivatarokat felhőszakadás, erős, viharos szél, kisebb méretű jég kísérte, Pécsen 40 mm csapadék zúdult a város egy részére, ahol kisebb villámárvíz alakult ki emiatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?