Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.09. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.09. szombat

agrarszektor.hu
Döntően derült idő várható, északkeleten lehet némi fátyolfelhő az égen - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.09.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.09.09.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.09.09.) napon.

2023.09.09. szombat: Döntően derült idő várható, északkeleten lehet némi fátyolfelhő az égen. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad, Sopron környékén előfordulhat egy-egy élénk széllökés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 31 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra, és a feltöltődésre.

A következő napon várható időjárás

2023.09.10 vasárnap: Jobbára derült, napos idő várható csapadék nélkül. Gyenge marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 27 és 32 fok között alakul.

Friss híreink:

Kapkodtak ezért a traktorért a magyarok, most alig veszik: mi történik itt?

2023 augusztusában a magyar gazdák 48,5 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 nyolcadik hónapjához képest azonban csak 14 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka augusztusban a John Deere volt, amelyből 40-et adtak el a hónapban, a második helyen a Solis végzett, abból 26 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Claas, a negyedik a Fendt, az ötödik pedig a New Holland volt az év nyolcadik hónapjában.

Ennyi volt? Tényleg eltűnhetnek ezek az állatok Magyarországról?

Számos különlegesebbnél különlegesebb élőlény vesz minket körbe, és sokszor bele sem gondolunk, hogy némelyikük a túlélésért küzd napról napra. A legtöbbször mi, emberek sodorjuk őket a kihalás szélére, amit a klímaváltozás csak tovább erősít. Alábbi cikkünkben annak jártunk utána, hogy Magyarországon mely állatfajok vannak a legnagyobb veszélyben, mi ennek az oka, és mit lehetne tenni annak érdekében, hogy némileg javítsunk a helyzetükön.

Megkezdődött a hajrá! - Nevezzen Ön is a Portfolio rangos agrárdíjaira

Szeptember 15-ig lehet benyújtani a nevezéseket a Portfolio Csoport idei rangos agrárdíjaira, amelyek a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítmények elismeréséül szolgálnak. Az ágazati szereplők kilenc kategóriában nyerhetnek díjakat, amelyeket az üzleti élet csúcsvezetőiből álló szakmai zsűri ítéli oda.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Nyugdíjemelés 2023: lesz, akinek plusz 200 ezer forint járhat, más egy fillért sem kap novemberben

Tegnap jelent meg a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kimutatása a fogyasztói árak augusztusi alakulásáról, amely nagyban meghatározza, mekkora lehet a nyugdíjemelés mértéke novemberben. Lapunk számítása szerint 8,3 százalékos emeléssel számolhatna közel 2 millió magyar öregségi nyugdíjas, ha a kormány idén is az eddigi évek gyakorlatát követné, és a január-augusztus időszak inflációját venné alapul. Amennyiben így lesz, mivel százalékos emelésről van szó, rengetegen lesznek, akiknek az alapvetően is alacsony juttatása mindössze pár ezer forinttal emelkedik, míg a tehetősebb nyugdíjasok rengeteget nyerhetnek az emeléssel. Mutatjuk, milyen különbségek vannak jelenleg az öregségi nyugdíjak terén, amelyeket az év eleji és évközi százalékos nyugdíjemelések csak még jobban elmélyítenek. Főleg ilyen infláció mellett.

Őrület, elkezdtek vályogházakat nyomtatni itthon: filléres megoldás a lakhatási válságra

Világújdonságként nyomtattak Kecskeméten nyár közepén két héten át egy vályogból készített szaunát: a világ első 3D nyomtatott vályog szaunáját. Az Ökodome csapatának úttörő fejlesztése forradalmasíthatja az építészetet, lakóház nyomtatását tűzték ki célul, és reményeik szerint már jövőre meg is valósítanák az elképzelést. A különleges projektről Bihari Ádám építészmérnök, aki egyben a munkálatok felelős műszaki vezetője, és a vályogfalak, a vályogozás szakértője, Gáspár János mesélt, de a vályog előnyös tulajdonságaiba is beavatták a HelloVidéket.  

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?