Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.15. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.15. péntek

agrarszektor.hu
Napos időre van kilátás gomolyfelhőkkel - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.09.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.09.15.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.09.15.) napon.

2023.09.15. péntek: Napos időre van kilátás gomolyfelhőkkel. Keleten azonban előfordulhatnak erősebben felhős tájak, és a Tiszántúlon van esély helyenként záporra, zivatarra, másutt csak egy-egy helyen lehet futó zápor. Az északi, északkeleti szél az Alföldön és az Északi-középhegységben élénk, olykor erős lesz, emellett zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számíthatunk.

A hőmérséklet délután 22 és 28, késő este 15, 22 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
A hangulatunkban bekövetkező változások is a front számlájára írhatók, hidegfrontnál ugyanis introvertáltabbá válhatunk.

A következő napon várható időjárás

2023.09.16 szombat: A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Főként a Fertő térségében megélénkül a délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet jobbára 11, 16, a maximum 23, 28 fok között alakul.

Friss híreink:

Rengeteg a félreértés a glutén körül, de mi az igazság?

Az elmúlt években a kenyérfélék egyfajta ősellenséggé lettek kikiáltva, magas szénhidrát- és gluténtartalmuk miatt. Márpedig ez utóbbira az emberek egy része érzékeny, így ezek fogyasztása súlyos következményekkel járhat számukra. De amíg a szénhidrátokat és azok működését már meglehetősen jól ismerjük, a gluténnel kapcsolatban rengeteg még a félreértés és tévhit kering. De mi is az igazság? Az Agrárszektor ennek járt utána.

Egyre durvább károkat okoz a pocok Magyarországon: itt a megoldás?

Az enyhébb telek miatt évről évre egyre nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a gazdálkodóknak a mezei pocok elleni védekezésre. November 16-ig lehet alkalmazni a klórfacinon rágcsálóirtót az utóbbi években rendkívüli módon elszaporodott pockok állományának kordában tartására, de jó tudni, hogy számos egyéb módon is tehetünk azért, hogy kártételüket csökkentsük.

Takaréklángon, de megy tovább az iskolatej program

Döcög az iskolatej program, de legalább van – nagyjából így lehet összefoglalni az általunk megkérdezett tejágazati szereplők véleményét, akik mindegyike hangsúlyozta: fontos és hosszútávon is jelentős kezdeményezésről van szó. Az iskolatejet a gyerekekhez uniós támogatott program keretében juttatják el, a feldolgozók minden egyes adag termék után meghatározott összeget kapnak, ami uniós és nemzeti támogatásból tevődik össze. Az edukációs, egészségnevelési, és – ki nem mondottan, de – szociális jellegű kezdeményezésen a feldolgozók anyagilag nem nyernek, de így is szívesen részt vesznek benne, sőt, szeretnék újra a korábbi szintre bővíteni. Ennek legfőbb akadálya a költségvetés helyzete, ám a kezdeményezést mindig is támogatta az Agrárminisztérium, valamint a hírek szerint van esély arra is, hogy az EU a jövőben több pénzt ad a programra – Brüsszel azonban mindinkább azt szeretné elérni, ha a gyerekek minél kevesebb cukrozott terméket, és minél több natúrtejet, tejfölt és sajtot kapnának.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Elhagynád az országot? Ilyen egyszerűen lehetsz német állampolgár: egyre több magyar választja

Németország az EU-s országok között az egyik legkedveltebb bevándorlási célpont, tele van külföldi munkavállalóval, több mint 200 ezer honfitársunk él és dolgozik ott minden nehézség nélkül, az állampolgárság megszerzése azonban nem egyszerű - ezt még külügyminisztériumuk is beismeri. Hogy mik a pontos feltételek, érdemes-e meglépni, vagy egy kicsit várni még vele, annak járt utána a Pénzcentrum.

Fillérekért kapható az őszi befőzőszezon slágergyümölcse: így készíts belőle egyedi lekvárt, kompótot

Szeptemberben roskadoznak a körtefák ágai az érett gyümölcstől, vétek lenne a bőséges termést nem feldolgozni az utolsó darabig. Habár sokak szerint a körte a pálinkába való, a magyar háziasszonyok más feldolgozási alternatívákat is ismernek: mutatjuk, milyen ínycsiklandó ételeket készíthetünk körtéből, hogyan bánjunk e nemes gyümölccsel! Neked melyik a kedvenc körtés recepted?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?