Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.16. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.16. szombat

agrarszektor.hu
Általában többórás napsütésre számíthatunk, azonban közepesen és erősen felhős periódusok is lehetnek, főként a középső országrészben és északon - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.09.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.09.16.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.09.16.) napon.

2023.09.16. szombat: Általában többórás napsütésre számíthatunk, azonban közepesen és erősen felhős periódusok is lehetnek, főként a középső országrészben és északon. A késő délutáni órákra szakadozottabbá válik a felhőzet. Helyenként alakulhat ki záporeső, esetleg északkeleten zivatar. A déli, délkeleti szél az Északi-középhegység térségében élénkülhet meg.

A csúcshőmérséklet többnyire 23 és 28 fok között várható, ugyanakkor a tartósabban felhős részeken 21, 22 fok sem kizárt.
Késő este 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Megszűnő hideg fronthatás veszi igénybe az erre különösen érzékenyek szervezetét.

A következő napon várható időjárás

2023.09.17 vasárnap: Napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel, keleten, északkeleten lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, ott helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. Hajnalban pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. Néhol megélénkül a déli, délkeleti szél. A délutáni órákban 24, 29 fokot mérhetünk.

Friss híreink:

Tuti megoldás a drága talajjavítók helyett: a profik ezt használják a kertekben

A földigiliszta a talajállapot és ezen keresztül a növények szempontjából egy nagyon fontos, és kissé misztikus állat. Ha nincs talajélet akkor nincs növényi élet sem, és ez kiskertben is igaz: minél jobb a talajunk, annál könnyebben termelhetünk, többet és jobb minőségben. És ehhez a földigiliszták is nagy segítségünkre vannak.

Rengeteg a félreértés a glutén körül, de mi az igazság?

Az elmúlt években a kenyérfélék egyfajta ősellenséggé lettek kikiáltva, magas szénhidrát- és gluténtartalmuk miatt. Márpedig ez utóbbira az emberek egy része érzékeny, így ezek fogyasztása súlyos következményekkel járhat számukra. De amíg a szénhidrátokat és azok működését már meglehetősen jól ismerjük, a gluténnel kapcsolatban rengeteg még a félreértés és tévhit kering. De mi is az igazság? Az Agrárszektor ennek járt utána.

Egyre durvább károkat okoz a pocok Magyarországon: itt a megoldás?

Az enyhébb telek miatt évről évre egyre nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a gazdálkodóknak a mezei pocok elleni védekezésre. November 16-ig lehet alkalmazni a klórfacinon rágcsálóirtót az utóbbi években rendkívüli módon elszaporodott pockok állományának kordában tartására, de jó tudni, hogy számos egyéb módon is tehetünk azért, hogy kártételüket csökkentsük.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Láthatatlan gyilkos vadászik a magyarokra: hetente 30-an halnak meg emiatt a saját otthonukban

2022-ben összesen 1611 halálos otthoni baleset történt Magyarországon. Igaz, ez öttel több, mint amennyi 2021-ben, viszont 10 év távlatában leginkább csökkenő tendenciáról beszélhetünk, ami az otthoni halálos baleseteket illeti. A legfrissebb adatok azt is megmutatják, hogy a legtöbben esés, elcsúszás, botlás következtében veszítik életüket otthonukban. Egészen pontosan az összes 2022-es otthoni haláleset 65 százalékát ezek okozták. De évről-évre egyre többen halnak meg fulladástól is otthonaikban a magyarok.

Ízorgia a világ végén: nagyvárosból menekült a Bükkaljára párjával a magyar sztárséf

A Bükkalján élő, falusi turizmussal foglalkozó házaspár úgy döntött, hogy bezárás helyett inkább előre mennek. Egy merész húzással összefogtak és partnerségre léptek az évek óta a Dining Guide Top100-ban szereplő Patrióta csapatával. Így Csiszér Árpád séf Gyula helyett már itt, a Bükkalján készíti vadlevélsalátáját, érlelt zellerrel, zöldségcsipsszel, fürjtojással és kenyérfagylalttal. Magyar Csillával, a borsodgeszti „Villa” egyik tulajdonosával beszélgettünk a vidéki turizmus helyzetéről és arról, hogy hogyan lehet a nehézségeket lehetőségként megélni...  

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?