Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.27. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.27. szerda

agrarszektor.hu
A pára- és ködfoltok feloszlását követően túlnyomóan napos időre számíthatunk, legfeljebb kevés fátyolfelhő lehet az égen - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.09.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.09.27.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.09.27.) napon.

2023.09.27. szerda: A pára- és ködfoltok feloszlását követően túlnyomóan napos időre számíthatunk, legfeljebb kevés fátyolfelhő lehet az égen. Csapadék nem lesz. A szél többnyire mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között alakul.
Késő estére 13 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem várható.

A következő napon várható időjárás

2023.09.28 csütörtök: Derült, napos időre van kilátás. Hajnalra pára-, ködfoltok képződhetnek. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A maximum-hőmérséklet 23 és 29 fok között valószínű.

Friss híreink:

Lassan vége a magyar krumplinak is - teret hódít az import az országban

Évről évre egyre kevesebb krumplit termesztenek Magyarországon, a zsugorodó területek miatt pedig a termésmennyiség is folyamatosan csökken - tájékoztatta az Agrárszektort a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Kiemelték, ez a zuhanás az étkezési- és a vetőburgonyára egyaránt igaz, amit jól tükröz az is, hogy jelentősen megugrott az import mennyisége hazánkban, az étkezési burgonya esetében például 35-40 százalék körül mozog évente, a behozatal jellemzően Lengyelországból, Németországból és Franciaországból érkezik.

Nőként a mezőgazdaságban: elárulta titkát a nagy sárospataki agrárcég vezetője

A mai napig megosztó téma társadalmi szinten a nemek közötti egyenlőség és a női vezetők megítélése. Ugyan, már javult a helyzet a régebbi időkhöz képest, de van még hova fejlődni. Az agráriumban is jóval-jóval több férfi tevékenykedik, viszont az igazsághoz hozzá tartozik, hogy sok esetben a fizikai erőnlétre is szükség a munkavégzéshez, így ez nem meglepő. Lapunk most annak járt utána, hogyan lehet a gyengébbik nem tagjaként érvényesülni a modern világban, illetve, hogy mit kellene tennie az idősebb generációnak ahhoz, hogy a fiatalokat is jól be lehessen építeni a munkafolyamatokba.

Ömlik az import fűszerpaprika Magyarországra

A 2021-es 15 ezer tonna körüli termésmennyiség után, tavaly már csak 11 ezer tonna fűszerpaprika került betakarításra Magyarországon, a termőterület pedig az utóbbi öt évben mintegy megfeleződött, idén mindössze 1000 hektáron termesztették - értesült az Agrárszektor az Agrárminisztériumtól. A hazai mennyiség nem elég a belföldi igények kielégítésére, tavaly például az itthon megtermetthez képest mintegy 30 százaléknyi, 3300 tonna őrölt fűszerpaprikát importáltunk, döntően Spanyolországból és Kínából. Kiemelték, itthon sokan keresik az importból származó olcsóbb paprikát, illetve az ezek felhasználásával készült keverék termékeket, ezért is gyakori például a fűszerpaprikánál a különböző termőhelyekről származó tételek keverése. Vagyis senki ne lepődjön meg azon, ha egy fűszerpaprika csomagolásán azt látja a boltokban, hogy a magyar termés keverve van a kínaival, illetve a spanyollal.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Egyre több magyar vesz ingatlant a határmenti településeken: a pesti árak sem riasztják vissza őket

Az Ausztriába ingázás inkább a nyugati országrész bérleti piacán fejti ki erősebben a hatását a Pénzcentrumnak megszólaló ingatlanpiaci szakértők szerint: mialatt egy 50 négyzetméteres lakás átlagos bérleti díja Budapesten havonta 215 ezer forint, Sopronban ugyanez 185 ezer forint, úgyhogy a különbség igen kicsi. Ugyanakkor több olyan nyugat-magyarországi települést is találtunk, amelyeken a medián négyzetméterár magasabb, mint egyes budapesti kerületekben. A szakértők szerint a lakáseladók beárazzák a határ közelségét, és azt is, hogy a potenciális vásárlók jó eséllyel külföldön terveznek dolgozni.

Durva díjemelést kapnak a nyakukba a hazai ingatlantulajok: sokat bukhat, aki nem fizet

A lakásbiztosítás sokak számára fontos védelem az otthonuk miatt, de nem mindenki tudja, hogyan válassza ki a legmegfelelőbbet. Vajon milyen tévhitek és buktatók léteznek a lakásbiztosításokkal kapcsolatban, és hogyan lehet elkerülni őket? Van-e a különbség a főváros és a vidék biztosítási áraiban? Felkerestük a K&H Biztosítót, a Generali Biztosító Zrt-t és az Uniqa Biztosítót, hogy tanácsokat adjanak, mire érdemes figyelni a szerződés megkötésekor, valamint milyen tényezők befolyásolják a díjat, és hogyan lehet megtalálni a legkedvezőbb ajánlatot.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?