Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.11. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.11. szerda

agrarszektor.hu
A zártabb felhőzet területi kiterjedése csökken, de főként az északkeleti harmadban borult maradhat az ég - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.10.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.10.11.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.10.11.) napon.

2023.10.11. szerda: A zártabb felhőzet területi kiterjedése csökken, de főként az északkeleti harmadban borult maradhat az ég. Másutt a párásság megszűnését követően sok napsütésben lesz részünk a többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Jelentéktelen eső, szitálás néhol nem zárható ki. A délies szél nagyobb területen megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között változik, de a tartósan borult részeken ennél több fokkal hűvösebb lehet.
Késő estére 10 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatásra számíthatunk, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, migrén jelentkezhet, nehézkessé válthat a koncentrálás.

A következő napon várható időjárás

2023.10.12 csütörtök: A hajnali pára-, ködfoltok, illetve rétegfelhőzet feloszlása után napos, fátyolfelhős időre számíthatunk. A nap második felétől északon megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Csapadék nem várható. Néhol megélénkül a déli, délnyugati szél. A csúcsérték általában 22 és 28 fok között valószínű, de északkeleten néhol ennél pár fokkal alacsonyabb is lehet.

Friss híreink:

Ez durva: darabonként 10 ezret is elkérnek egy ilyen tojásért Magyarországon

A struccokat szinte mindenki ismeri, egy „jópofa” állatként lebegnek a szemünk előtt. Ez igaz is, ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy igazi kuriózumnak is számít, hiszen tojása és húsa is egyedülállónak mondható. De ugyanez érvényes az emukra is. Egy tojás több ezer, akár 10 ezer forintba is kerülhet, de megéri az árát, hiszen egyedülálló ízélményben lesz része annak, aki a kóstolásra adja a fejét. Hogy milyen jövő áll a strucctenyésztés és fogyasztás előtt és milyen nehézségekkel kell megküzdenie annak, aki ezekkel az állatokkal foglalkozik, az az alábbi cikkünkből kiderül.

2024 lesz a feketeleves, mindenkinek kitartást kíván a cégvezető

Egymást váltó krízisek után ért a jelenlegi, fogyasztáscsökkenéssel jellemezhető időszakba a víziszárnyas ágazat, amelynek hátránya, hogy termékei nem alapélelmiszernek, hanem az ilyenkor nagyobb eséllyel elhagyott prémium terméknek számítanak – véli Szabó Ákos. A Tranzit Csoport vezérigazgatója az Agrárszektornak elmondta azt is, miért tartja elhamarkodottnak a franciák madárinfluenza elleni vakcinázását és a piaci helyzet dacára miért gondolkodnak mégis évről évre beruházásokban a vállalatnál.

Kulik Zoltán: fordulóponthoz érkezett az agrárium 2023-ban

Tragikus jelenleg a növénytermesztők helyzete Magyarországon, és habár eddig az állattenyésztés volt a mostohagyerek hazánkban, ez 2023-ban megváltozhat - mondta az Agrárszektornak Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója. Kiemelte, olyan dolog történik idén a magyar mezőgazdaságban, amire korábban nem volt példa, egy komplex mezőgazdasági cég most ugyanis inkább az állattartás felé tendál szemben a növénytermeléssel. A szakember többek között arról is beszélt lapunknak, hogy ha az ukrán kukorica nem jött volna be hazánkba, akkor az állatállományunk 20-30 százalékkal csökkent volna, de elárulta azt is, mire számít a következő időszakban a magyar takarmányiparban, illetve, miért jelenthető ki az, hogy 2023 a sertéstenyésztők éve lesz idehaza.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Temérdek pénzébe kerül a magyaroknak az árnyékoktatás: megéri ennyit költeni rá a szülőknek?

A Pénzcentrumon szeptember elsején hoztuk nyilvánosságra nagy iskolakezdési felmérésünk első eredményeit. A kutatásban, melyben több mint 5500 olvasónk válaszait összesítettük, többek között rákérdeztünk a különórák népszerűságáre is. De hogy valójában, mit is nevezünk árnyékoktatásnak, miért érdemes mélyebben is foglalkozni ezzel a témával, és mi az oka annak, hogy Magyarországon nem iparosult ez a szegmens, ezekről kérdeztük a téma hazai szakértőjét, dr. Győri János professzort, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Intézetének egyetemi tanárát, aki egyéb pedagógiai kutatásai mellett 25 éve foglalkozik ezzel a témakörrel.

Ingyen terem az erdőkben a magyar föld aranya: sokan nem is sejtik, de ezt tilos leszedni

Rengetegen indulnak meg ősszel, hogy gombát gyűjtsenek az őszi erdőben. A tapasztalt gombászok, tudják, mely fajokat érdemes leszedni és azt is, hogyan használják fel őket, mit érdemes belőlük készíteni. Ezzel szembe, aki csak kedvtelésből gyűjtögetne, annak nagyon résen kell lennie, hiszen könnyen végzetes lehet egy ártatlan kirándulás is. Hogy mire kell figyelnünk, milyen fajokat gyűjtsünk, illetve miről ismerjük fel a mérgező gombákat, arról a Magyar Mikológiai Társaság képviselőjét, Fedor Ilona gombaszakellenőrt kérdeztük.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?