Durva lehűlés jön vasárnaptól Magyarországon: mutatjuk, hol, mi várható

Durva lehűlés jön vasárnaptól Magyarországon: mutatjuk, hol, mi várható

MTI
Változékonyra fordul az időjárás a hét második felében: pénteken délelőtt még többfelé lesz felhős az ég, majd kisüt a nap és szombaton is napos idő várható, de estétől megerősödik a szél és egyre több helyen elered az eső. Vasárnap már többfelé várható eső és a csúcshőmérséklet mindössze 11 és 20 Celsius-fok között várható - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Pénteken kezdetben közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd fokozatosan csökken a felhőzet és délután már sok napsütés valószínű fátyolfelhőkkel. Az északkeleti országrészben ugyanakkor maradnak erősebben felhős körzetek, ott a délelőtti órákig előfordulhat záporeső, másutt nem várható csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 28 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb.

Szombaton a hajnali pára- és ködfoltok, illetve a rétegfelhőzet feloszlása után többnyire gyengén felhős, napos idő várható, majd az esti, éjszakai órákban északnyugat felől egyre több helyen beborul az ég és elered az eső. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél, estétől pedig északnyugatira fordul az áramlás. A minimumhőmérséklet 9 és 16, a maximum 22 és 28 fok között alakul.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, majd estétől északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Az északi, északnyugati szél sokfelé megerősödik. Hajnalban 9-16 fok valószínű, a csúcshőmérséklet 11 és 20 fok között várható; a csapadékosabb nyugati vidékeken lesz hűvösebb, délkeleten még a reggeli órákban enyhébb az idő.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?