Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.21. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.21. szombat

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főként a Tiszántúlon nagyobb szakadozások, elvékonyodások is lehetnek a felhőzetben - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.10.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.10.21.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.10.21.) napon.

2023.10.21. szombat: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főként a Tiszántúlon nagyobb szakadozások, elvékonyodások is lehetnek a felhőzetben. Több hullámban, főként a középső és a nyugati országrészben számíthatunk esőre, záporesőre, néhol az ég is megdörrenhet. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is előfordulhat. Az eleinte még sokfelé erős déli, délnyugati szél fokozatosan veszít erejéből, de zivatarok környezetében továbbra is előfordulhatnak erős, esetleg viharos lökések.

A délutáni órákban általában 20 és 26 fok közötti értéket mérhetünk, de a tartósabban csapadékos területeken 17 és 20, a Tiszántúlon 26 és 28 fok között alakul a hőmérséklet. Késő estére 14 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2023.10.22 vasárnap: A pára-, ködfoltok, illetve az alacsonyszintű felhőzet feloszlása után jobbára gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű. Napközben csak néhol valószínű csapadék. A délnyugati, nyugati szél eleinte többfelé megélénkül, majd mérséklődik a légmozgás. A délutáni órákban 15, 24 fokra számíthatunk, a tartósabban felhős, szélvédett vidékeken lesz a hűvösebb.

Friss híreink:

Ijesztő, ami a magyar szőlővel történik: súlyos hírek érkeztek

Hullámokban érkező eső, tomboló lisztharmat és más kártevők is gondot okozhattak 2023-ban a szőlőültetvényeken. Idén, szinte csak júliusban nem esett csapadék, a többi hónapban 30-50 milliméter esőnek is örülhettek a gazdák. Bár üröm az örömben, hogy a folyamatos pára sajnos a fertőzéseknek kedvezett. Németh Krisztina, a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet tudományos főmunkatársa szerint a rutingazdálkodásnak elmúlt az ideje.

Nagyot zuhant a sertéshústermelés az EU-ban - a december húzhatja fel az árakat

Az utóbbi években az EU egészében csökkent a sertésállomány, 2012 és 2022 között összesen 8,42 millióval kevesebb lett a sertés, vagyis 6 százalék tűnt el. Idén az uniós sertéshústermelés 8 százalékkal, 11,9 millió tonnára esett vissza az év első hét hónapjában.

Terjed a burkolt áremelés az élelmiszereknél

A megnövekedett inflációs környezetben régi, jól bevált módszerhez nyúltak Nyugat-Európában az élelmiszergyártók: kismértékben csökkentik a termékek mennyiségét, illetve méretét, amely változatlan ár mellett burkolt áremelésként értékelhető. Az úgynevezett „shrinkflation” jelensége már egy nagy kereskedelmi láncot is látványosan felbosszantott. Idehaza más a helyzet, nálunk annyira kiugró élelmiszerdrágulás volt az elmúlt időszakban, hogy már az ilyen trükkök sem működtek.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

Stiller Ákos fotográfus a Pictorial Collective-vel karöltve késíztette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, amiből nemcsak egy kiállítás, hanem nem rég egy fotóalbum is megjelent. Ennek kapcsán kérdezte most a Pénzcentrum Stiller Ákost arról, hogy milyen volt részt venni ebben a projektben, mit is mutat ez a sorozat a magyar társadalomról. Emellett pedig utánajártunk annak is, hogy mekkora különbségek vannak az egyes Petőfi nevű utcák, terek, lakótelepek ingatlanárai között, hiszen ez is reprezentálja a különbségeket, amire maga a sorozat is felhívja a figyelmünket.

Borsos áron adják idén a halottak napi virágot: nagyon meg kell nézni, hol vesszük meg

Idén közel 15 millió szál krizantémot termesztenek a magyarországi kertészetek, amire az ősz beköszöntével, halottak napja közeledtével nagy a kereslet. Az idei sok napsütésnek köszönhetően a növények hamarabb virágoznak, már érdemes keresni őket az árusoknál, illetve akár elő is rendelni – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A közepes nagyságú fajtákat évről évre többen vásárolják, valamint a pompon alakú virágokat is sokan keresik. A termesztők, forgalmazók szerint idén nagyon jó minőségű a termés, egészségesek, erőteljesek a növények; a cserepes és különleges virágú, vágott fajtákból is bő a választék.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 3. 16:01