Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.07. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.07. kedd

agrarszektor.hu
A köd, rétegfelhőzet ritkul, zsugorodik, de az Északi-középhegység, a Dunakanyar és a főváros térségében felhős, párás, helyenként ködös maradhat az idő - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.11.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.11.07.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.11.07.) napon.

2023.11.07. kedd: A köd, rétegfelhőzet ritkul, zsugorodik, de az Északi-középhegység, a Dunakanyar és a főváros térségében felhős, párás, helyenként ködös maradhat az idő. Északon, északnyugaton a párásság megszűnése után naposabb idő valószínű, a déli országrészben több lesz a felhő. A nap első felében helyenként, majd főként délutántól egyre több helyen lehet eső, zápor, sőt zivatar is kialakulhat. Az Észak-Alföldön kevés helyen megélénkül a délnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, azonban a tartósan borult, párás, ködös részeken ennél néhány fokkal hidegebb lesz.
Késő estére 5 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kedden a nap első felében még meleg-, majd egyre inkább hidegfronti hatás lesz a meghatározó, így sok frontérzékenynél tapasztalható lehet fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2023.11.08 szerda: Éjjel főleg hazánk északkeleti harmadán többfelé képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, amely helyenként hosszabb ideig megmaradhat. Másutt hamar feloszló ködfoltok, nagyrészt napos idő valószínű. Helyenként előfordulhat gyenge eső, szitálás. Az északnyugati szél főként a Dunántúlon többfelé megélénkül. Hajnalban általában 5, 10 fokot mérhetnek, de a szélvédett területeken 1, 4 fokig is süllyedhet a hőmérséklet. Kora délután 7, 14 fok várható.

Friss híreink:

Nőként az agráriumban: könnyebb a bejutás, de nehezebb a bennmaradás

Bizonyára már mindannyian találkoztunk azzal a „jelenséggel”, hogy egy nő ne okoskodjon a sportban vagy éppen a mezőgazdaságban, hiszen ez a férfiak pályája. Bár tény, hogy mind a két területen jóval több férfi dolgozik, ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy nők nem állhatják meg a helyüket. Balázsik Zsófia agrár-szaktanácsadó lapunknak ezt megerősítette, és, mint mondta, nőként sokkal könnyebben be lehet jutni az ajtón, de ahhoz jóval többet kell tenni, hogy bent is maradjanak.

Új területek felé nyitna a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro

Teljesen új növényeket emel be a portfóliójába a Talentis Agro Zrt. Az elmúlt évek bizonytalan körülményei ugyanis indokolttá teszik, hogy például olyan kertészeti növények felé nyissanak, mint a paradicsom - mondta az Agrárszektornak Makai Szabolcs, a cég vezérigazgatója, aki hozzátette, hogy emellett próbálkoznak a mákkal és a csemegekukoricával is. A szakember lapunknak beszélt többek között arról is, hogy olyan beruházásokat terveznek a közeljövőben, amelyek a hatékonyságot növelik, ugyanakkor az élőmunkát csökkentik. A Talentis Agro terveiről azt is megtudtuk, hogy további akvizíciókat készülnek, több tárgyalásuk is van folyamatban szántóföldi növénytermesztésben és szarvasmarha-tenyésztésben érdekelt cégekkel.

A hollandok meglépték: őrület, mi várhat a szántóföldekre 2024-től

Precíziós ekét épített a holland Zocon gépgyártó. Az eszköz 15 méter széles, 2,2 centiméteres tőtávolsággal. A Zocon közlése szerint a precíziós eke célja, hogy a veszélyeztetett kultúrákban a gyomokat már korai szakaszban kezelje.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Zalai luxushelyekre irigy az ország: annyi pénzt kalapoznak az utazóktól, hogy azt elkölteni is nehéz

A Pénzcentrum cikkében utána jártunk, hogy az idegenforgalmi adó 2021-es bevételei hogyan oszlanak meg az országban. A balatoni települések és a borvidék abszolút térhódítása regionális és vármegyei szinten is kiugróan látványos. Települések szintjén, lakosságarányosan azonban egy merőben kisebb zalai település, Márokföld a győztes. 

Tömegek fordítottak hátat ezeknek az élelmiszerboltoknak: hova járnak bevásárolni, sokkal olcsóbb?

A HelloVidék idén is górcső alá veszi a magyar megyéket: sorozatunkban annak járunk utána, milyen fontosabb gazdasági, turisztikai változások történtek az elmúlt időszakban. Ezúttal Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kerül sorra. Megvizsgáltuk a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai alapján, hogyan alakult a megye gazdasága, munkaerőpiaca, illetve turizmusa.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?