Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.14. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.14. kedd

agrarszektor.hu
Döntően erősen felhős lesz az ég átmeneti szakadozásokkal - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.11.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.11.14.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.11.14.) napon.

2023.11.14. kedd: Döntően erősen felhős lesz az ég átmeneti szakadozásokkal. Összességében többfelé valószínű időszakos eső, zápor, de napközben nagyobb területen lehet hosszabb csapadékszünet. A délnyugati, nyugati szél élénk, helyenként erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 16 fok között várható, de a Dél-Dunántúlon ennél pár fokkal magasabb értéket is mérhetünk. Késő estére 7 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás, ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2023.11.15 szerda: Északnyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, és felhőátvonulások várhatók, általában többórás napsütéssel. A csapadékhajlam is csökken, de záporok a későbbiekben is kialakulhatnak. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű.

Friss híreink:

Bige László: kilencvenhárom év után befejezte munkásságát a Nitrogénművek

Befejezte a termelést Magyarország egyetlen műtrágyagyártó vállalata, a Nitrogénművek - mondta el az Agrárszektornak Bige László elnök-vezérigazgató, a vállalat tulajdonosa. Bige szerint a júliusban megjelent, a széndioxid-kvóta kiosztására és eladására is adóterhet előíró rendelet olyan gazdasági környezetet teremtett, amelyben lehetetlen a többletköltség érvényesítése az árakban. Az így veszteségessé váló gyártást a cég nem vállalja. A Nitrogénművek már november 6-tól leállt, a nyilvánosan elérhető adatok szerint csupán egy hónapra, ám most Bige László az Agrárszektornak megerősítette: nem tervezik az újraindulást, a vállalat 93 év után befejezi a gyártói tevékenységét. A tulajdonos elküldte az Agrárszektornak azt a szeptember elején kelt levelet is, amelyet Lantos Csaba energiaügyi és Nagy István agrárminiszternek írt azért, hogy felhívja a figyelmet a helyzetre. A tárcavezetőknek írt levelet változtatás nélkül közöljük.

Nincs akadály: tényleg eljött a mezőgazdasági drónok ideje

A 2022-es és a 2023-as évek nagyon jelentősek voltak a drónos növényvédelem tekintetében, jóformán valamennyi akadály elhárult a technológia gyakorlati alkalmazása elől – mondta el az Agrárszektornak Filler Zsófia, az ABZ Drone Kft. értékesítési igazgatója. A szakember beszélt arról is, hogy ma Magyarországon milyen képesítésekkel kell rendelkeznie annak, aki drónos növényvédelmi munkákat szeretne végezni, de szó esett a technológia várható jövőjéről, a drónbeszerzések költségeiről és lehetséges megtérüléséről is.

A németek nem viccelnek, hamarosan ilyen gépek lephetik el a földeket

Új elektromos traktorral rukkolt elő egy német start-up. A Tadus nevű vállalkozás az Agritechnica kiállításon mutatja be lítium-ion akkumulátorral és 160 lóerős maximális teljesítménnyel rendelkező új gépét.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kulcsfontosságú gyárak húzzák le a rolót hosszú időre: ennek meglehet a böjtje itthon?

Bár a koronavírust és az orosz-ukrán háború következtében kialakult alapnyaghiány megszűnt, azonban a magyarok épírtési kedve finoman fogalmazva is visszaesett, mióta megszűnt a felújítási támogatás, illetve az alapanyagárak az egekbe szöktek - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Dr. Rázsóné Szórády Csilla, az Újház vezérigazgatója. A szakértő szerint azonban ez némi árcsökkenést eredményezett, bár arra nem lehet számítani, hogy drasztikusan fognak ezek a számok tovább csökkenni. A vezérigazgató szerint az is a mutatja az építési kedv visszaesését, hogy a 2008-as gazdasági világválsághoz hasonlóan, most is több gyárleállás történt. A vezérigazgatóval az építőipar jelenéről is beszélgettünk, illetve arról, hogy mi várható a szektorban a közeljövőben.

Óriási úszó monstrumok jelentek meg a Balatonban: vajon mit kereshetnek?

Már javában zajlanak a kotrási munkálatok a Balatonnál, az intézkedés megnyugtathatja azokat, akik nemcsak a tó vízminősége, hanem az ezzel járó gazdasági következmények miatt is aggódtak az utóbbi időben. Hiszen, ha elterjed az alga nagyobb tömegű felbukkanásának a híre, a turisták is elmaradhatnak, ahogy évekkel ezelőtt az extrém alacsony vízállás, vagy a tömeges halpusztulás is elriaszthatták a vendégeket.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?