Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.22. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.22. szerda

agrarszektor.hu
Észak felől csökken a felhőzet, a pára és ködfoltok gyorsan feloszlanak, és több órára kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.11.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.11.22.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.11.22.) napon.

2023.11.22. szerda: Észak felől csökken a felhőzet, a pára és ködfoltok gyorsan feloszlanak, és több órára kisüt a nap. Az ország középső sávjában azonban erősen felhős lehet az ég, itt egy-egy zápor előfordulhat. Az északias szél a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti országrészben erős, időnként akár viharos is lehet, viszont a középső országrészben gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de az északkeleti határ mentén ennél több fokkal hidegebb maradhat az idő. Késő estére -5 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Szerdán már hideg fronthatás várható, így az erre érzékenyeknél fejfájás, erősödő migrén jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2023.11.23 csütörtök: Kezdetben fátyolfelhős lesz az ég, majd szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. Az északkeleti harmadban azonban felhősebb körzetek is előfordulhatnak. Csapadék nem valószínű. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Kora délutánra 3, 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Tényleg leszokunk a napi húsevésről?

Németországban a megkérdezettek már csak egyötöde fogyaszt minden nap húst, és a statisztikák szerint Magyarországon is hasonló tendencia várható, a jelentős árnövekedés, az infláció, valamint a magyarok rendkívüli árérzékenysége miatt ugyanis biztosan keresletcsökkenésre kell számítani itthon is - tájékoztatta az Agrárszektor Fitos Gábor, a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségének ügyvezető igazgatója. Kiemelte, a németek nagy sertéstartók- és tenyésztők az EU-ban, ám egyes előrejelzések szerint akár 50 százalékkal is csökkenhet a sertésállományuk nagysága 10 éves távlatban, ami akár az egész unió piacára hatással lehet. Bár a visszaesés jelenleg Magyarországon is tapasztalható, Európában a sertéstenyésztés és -feldolgozás nyugatról fokozatosan egyre keletebbre tolódhat, ami a magyar sertéságazatnak komoly előnyére válhat.

Nem csak a gazdálkodási gyakorlaton, a pályázati szemléletmódon is változtatni kell

Az MFOI 2021-ben kezdte meg működését azzal a céllal, hogy segítse a magyar és kelet-közép-európai pályázókat abban, hogy el tudják érni a közvetlen uniós támogatásokat. A pályázati rendszer jelentős átalakulása miatt új szemléletmódra is szükség van. A részletekről Dr. Petri Bernadett, az MFOI ügyvezetője és Bene Dániel, az MFOI agrárszektorért felelős szakértője beszélt portálunknak.

A körülmények kikényszerítik azt, amit magunktól nem tettünk meg

Számos tényezőn múlik a jövő év az agráriumban, a pozitív trend pedig azért is fontos lenne, mert két rossz évet még kibírnak a szereplők, de hármat már nehezen – véli Hollósi Dávid. Az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója szerint üzleti kérdések, így a kamatszintek, a gabona- és inputanyagárak alakulása dönti el, hogy merre halad tovább az éles trendfordulót átélő hazai agrárium. Kedvezőtlen esetben sem számít csődhullámra, ám a koncentráció erőteljesen felgyorsulhat 2024-ben. Pozitívum ugyanakkor, hogy az állattartás hosszú idő után jó évet zárhat, sőt, egy felívelő időszak elé nézhet a következő években.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kiderült a kőgazdag Ecom Testvérek féltve őrzött titka: üzleti virtuózok vagy hatalmas kamu?

Tovább nyomoztunk az Ecom Testvérek ügyében, akik több százezer forintért hirdetik a szinte biztos meggazdagodást ígérő tanfolyamukat. Legutóbbi leleplező videónk elég nagy port kavart, jó ideig a YouTube is letiltotta egy rejtélyes bejelentés miatt. Most a Pénzcentrum videóblogja, a CashTag megtudta, milyen a pénzükkel kérkedő tesók családi háttere valójában, és megtaláltuk azt a terméket is, amelyre a webshop-biznisz egyik zászlóshajója. A témában megszólaltattuk Kupecki Nórát, a fogyasztóvédelemért is felelős helyettes államtitkár a CashTag-nek elmondta, érdemes gyanakodva bújni a webshopokat, különösen most, amikorha karácsonyi ajándékokat rendelünk.

Öt klasszikus karácsonyi vásár, amit idén sem érdemes kihagyni a Dunántúlon

Illatos karácsonyi vásár, forralt bor minden mennyiségben, és fellépők sokszínűsége igyekszik feledhetetlenné tenni a karácsonyi várakozás időszakát az ország nagyvárosaiban idén is. Cikksorozatunk következő részében megnézzük, hogyan készülnek a dunántúli nagyvárosok.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?