Erős szelet és hózáporokat hoz a vasárnap

Erős szelet és hózáporokat hoz a vasárnap

agrarszektor.hu
Vasárnap estig általában változóan, helyenként erősebben felhős időre számíthatunk, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire +1 és -6 fok között várható, de a havas, szélvédett keleti tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 0 és +5 fok között alakul.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Száraz időjárást hozó anticiklon Nyugat-Európa felett helyezkedik el, hatása a Brit-szigeteken, Franciaországban és az Ibériai-félszigeten érvényesül. Ezzel szemben a Kelet-európai-síkság felett nagykiterjedésű ciklon örvénylik, amelynek hosszan elnyúló frontrendszere a Balkánon át Olaszországig húzódik, a mediterrán térségben ciklonális hullám is kialakulóban van. A front mentén erősen felhős vagy borult az ég, és sokfelé esik az eső, az északabbi tájakon havazik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet Nyugat-Európában kevéssel 10 fok felett, a mediterrán térségben általában 15 és 20 fok között alakul. Észak és kelet felé haladva fokozatosan csökken a nappali felmelegedés mértéke, Skandinávia nagy részén és Oroszországban sokfelé fagypont alatt, helyenként -10 fok alatt alakul a csúcsérték.

Itthon hidegebb van, mint Európa nagy részén

Idehaza vasárnap estig általában változóan, helyenként erősebben felhős időre számíthatunk, és késő estig még főként a Tisza vonalának környezetében hózáporok is előfordulhatnak. Éjszaka a legtöbb helyen csökken a felhőzet.

Délelőtt még a Dunántúlon, délutántól pedig főként az Alföldön van esély hózápor kialakulására. A hózáporokból általában pár centiméteres tapadó hó hullhat, de a dunántúli hegyekben vastagabb hóréteg is kialakulhat. Az északnyugati, északi szél éjszakára átmenetileg veszít erejéből, majd vasárnap ismét nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, a havas hegyvidéki részeken gyenge hófúvás sem kizárt. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tavasz lesz a jövő héten
Növény

Tavasz lesz a jövő héten

Az enyhe, tavaszias idő a jövő héten is folytatódik, a borús hétfő után napsütéses időszak következik.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?