Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.02. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.02. szombat

agrarszektor.hu
Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, emellett az éjszaka kialakult köd, pára is fokozatosan megszűnik - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.12.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.12.02.) napon.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.12.02.) napon.

2023.12.02. szombat: Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, emellett az éjszaka kialakult köd, pára is fokozatosan megszűnik. Sokfelé várható eső, zápor, ami északnyugat felől egyre nagyobb területen - nagyjából a Pécs-Miskolc vonalig - havas esőbe, havazásba vált. Északnyugaton a friss hóréteg síkvidéken meghaladhatja az 5, a magasabban fekvő területeken akár az 5-10 centimétert is. Átmeneti időre néhol ónos eső előfordulhat, sőt helyenként zivatar is kialakulhat. Késő délutántól nyugat felől csökken a csapadékhajlam. Eleinte északnyugaton az északnyugati, délkeleten a déli szelet erős lökések kísérhetik. Napközben az északnyugatira, nyugatira forduló légmozgás többfelé erős, az Észak-Dunántúlon időnként viharos lesz, és ott a magasabban fekvő helyeken hófúvás is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 18 fok között valószínű, északnyugatról délkelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket.
Késő estére -3 és +8 fok közé hűl le a levegő, a keleti határvidéken lesz a melegebb.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás, ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.
A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2023.12.03 vasárnap: Nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, általában több órára kisüt a nap. Erősen felhős területek főleg hazánk északkeleti harmadán lehetnek, elsősorban ott előfordulhat helyenként hózápor, kisebb havazás. Az északnyugati szelet élénk, az Észak-Dunántúlon sokfelé erős lökések kísérik. Kora délutánra -2 és +3 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Ellepte az import dió az országot: durva, mit sóznak rá a magyarokra

A dió közkedvelt csemegének számít Magyarországon, az év ezen időszakában pedig jelentősen megugrik a fogyasztása az ünnepeknek köszönhetően. Hiszen, nincsen karácsony bejgli nélkül. A problémák ugyanakkor a dió esetében sem szűkölködtek, a legnagyobb gondot az Ukrajnából feketén áramló import okozza, ráadásul jóval olcsóbban, mint a hazai - ez pedig elég csábító a fogyasztóknak.

Készülhetnek a gazdák? Jönnek a drasztikus növényvédőszer-csökkentések?

Az Európai Parlamentnek nem sikerült érdemi döntést hoznia a fenntartható peszticid használatról, és ebben az ügyben idén már nem is fog döntés születni - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2023 Konferencián. A glifozát engedélyét azonban újabb 10 évre meghosszabbították az Európai Unióban, bár lehet, egyes tagállamok saját hatáskörükben be fogják azt tiltani. A szakértők szerint a jövő növénytermesztéséhez elengedhetetlen az integrált növényvédelem, ám ennek a hagyományos növényvédő szerek is a részét képzik. A kerekasztal-beszélgetésen szó esett az új termékek kifejlesztésének követelményeiről, a hamisításról és az illegális növényvédő szerek forgalmazásáról, valamint a jelenlegi pocokhelyzetről, és annak lehetséges megoldásáról.

Óriási változások várhatók a földpiacon: jön az új szabályozás?

A magyar gazdák a tavalyi és az idei tapasztalatok ellenére is ugyanazokat a növényeket fogják vetni, amiket korábban, mert a vetésforgót nem lehet 1-2 év alatt felforgatni - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2023 Konferencián. A napraforgó vetésterülete várhatóan nem fog jelentősebb mértékben változni, mivel - a többi főbb szántóföldi kultúrával együtt - az is része a vetésforgónak. A szakértők emellett megvitatták, hol tartanak az európai és a magyar termőföldárak és földbérleti díjak, elemezték ezek sajátosságait, valamint azt is megbeszélték, hogy milyen jogszabályi változások várhatóak a közeljövőben a földforgalom és földhasználat terén

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Óriási tévhit, hogy boldognak lenni a normális állapot: hatalmas önáltatásban élnek a magyarok

Mindannyian akarjuk a boldogságot, mindannyian törekszünk rá: még a Dalai Láma is azt mondta: Az élet értelme a boldogság keresése. Hogy mit is jelent maga a fogalom, nehéz kérdés, feltehetően mindenkinek mást. A Pénzcentrumon útjára indítottuk immár 3. alkalommal a Nagy Boldogságkutatásunkat, hogy kiderítsük, hol élnek az országon belül a legboldogabb emberek, de most tisztáztuk az összes felmerülő fogamat, kérdést és kétséget a témával kapcsolatban. Michaletzky Luca, ökopszichológus régóta foglalkozik a témával, állítja, A természetben töltött idő segít újrakapcsolódni a valódi otthonunkkal, segít visszatalálni az eredeti ritmusunkba. A természetkapcsolat építése visszabillenthet minket a helyünkre: nemcsak a természettel, de saját magunkkal és a többi emberrel is könnyebben fogunk tudni kapcsolódni, és talán a kapcsolat az, aminek igazán híján vagyunk manapság, ami a útját állja a boldogságunknak. Az interjú végén te is kitöltheted a Boldogságtesztünket, mellyel segíted a kutatás sikerességét. 

Ilyet is ritkán látni: szinte ingyen dobálják a lakásokat ebben a vidéki nagyvárosban

Ötven éve kezdték el építeni a Miskolc jelképének számító avasi lakótelepet. Kevesen tudják, de a környéken egykor szőlők és a borospincék voltak. Elsősorban az északi-északkeleti oldalban vájtak a homokkőbe pincéket, sokuk előtt pedig borházakat építettek. Az avasi lakótelep gyakorlatilag város a városban, egy Eger nagyságrendű önálló metropolisz.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 26. 05:58