Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.20. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.20. szerda

agrarszektor.hu
Szakadozóban levő frontális felhőzet vonul át északnyugatról délkelet felé, mely előtt a köd, rétegfelhőzet a legtöbb helyen felszakad, így kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.12.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.12.20.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.12.20.) napon.

2023.12.20. szerda: Szakadozóban levő frontális felhőzet vonul át északnyugatról délkelet felé, mely előtt a köd, rétegfelhőzet a legtöbb helyen felszakad, így kisüthet a nap. Ugyanakkor az Alpokalja szélárnyékos részein, a Dráva mentén, Borsodban és Szabolcsban továbbra is borult, párás, ködös idő valószínű. A frontfelhőzetből az északnyugati tájakon és az északi határnál előfordulhat gyenge eső, a ködös, rétegfelhős területeken szitálás, ónos szitálás. Az északnyugati szél élénk, főként a középső országrészben erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, ködös részeken 0 és +3, másutt 4 és 10 fok között várható.
Késő estére -3 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet.

A következő napon várható időjárás

2023.12.21 csütörtök: Nagyobbrészt erősen felhős égre van kilátás - reggel, délelőtt délnyugaton és északkeleten néhol még párás, ködös maradhat az idő. Gyenge eső napközben is előfordulhat helyenként, majd estétől jobban növekszik a csapadék esélye. A délnyugatira forduló szél a nap folyamán egyre nagyobb területen megerősödik. S csúcsérték 2 és 10 fok között alakul.

Friss híreink:

Vége a málnának, nem elég a krumpli, de vannak jó hírek is

Összességében jól alakult a hazai zöldség-gyümölcs ágazat idei éve, de bizonyos problémák makacsul tartották magukat 2023-ban. Sok gondot okozott például a tavaszi fagy, továbbra is óriási probléma a munkaerőhiány, amely a klímaváltozással párosulva bizonyos kultúrák visszaszorulását eredményezi. További gond, hogy az árak idén itt sem alakultak a termelők számára kedvezően és esett a fogyasztás is. Összességében azonban a technológiailag felkészült szereplők még ma is sikeresen tudnak helytállni ebben az ágazatban.

Neked feltűnt, hogy eltűntek a fecskék az országból? Megvan, mi áll a háttérben

A madarak az élővilág kulcsfontosságú elemei, nélkülük nehéz lenne elképzelni a földi életet. Számtalan faj létezik világszerte, de szerencsére Magyarországon számos fajt megcsodálhatunk. Vannak ritkábban és gyakrabban előforduló madarak, illetve vannak, amiket szinte mindenki ismer. Ilyenek például a fecskék, a gólyák, a varjak, a gólyák és még sorolhatnánk. Éppen ezért is lehet lesújtó hír, ezeknek a madaraknak drasztikusan csökken létszáma hazánkban. Hogy miért és mit lehetne tenni mindez ellen, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Így lehet 80 ezernél többet kapni a búzáért

Hosszú éveken keresztül uralkodó trend volt a búza piacán, hogy a takarmány- és a malmi minőség ára között nem volt érdemi különbség – ez azonban jelenleg megváltozni látszik. Az éveken át jellemző gyakorlat révén a malmi minőség visszaszorult, míg 15-20 éve akár a termés 70 százaléka is ebbe a kategóriába tartozott, mára pont fordítva van: mindössze 20-30 százalékot tesz ki. Nagy kérdés, hogy a malmi búzáért kapott jobb ár jelensége kitart-e jövőre is, az pedig még nagyobb, hogy a rutinból történő fajtaválasztás, a fémzárolt vetőmagok helyett a saját búza visszavetésének gyakorlata és az inputanyagokon való spórolás mellett hányan lesznek jövőre, akik ezzel a kategóriával tudnak megjelenni a piacon.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Magyarok tömegei menekítenék most aranyba a pénzüket: vigyázni kell, óriási hibát követhetnek el

Bár a mai átlagember leginkább már csak ékszer formájában találkozik arannyal, a nemesfém sokak fejében mégis egyet jelent a vagyonnal és a gazdagsággal. Miközben a hétköznapi beszélgetések során akár mi magunk is tapasztalhatjuk, hogy sok magyar nem bízik a bankokban és a vagyonát inkább készpénzben tartja, az arany iránti bizalom mégis megingathatatlannak tűnik, hiszen az arany száz év múlva is arany marad. Még többen lehetnek fogékonyak az efféle gondolatokra a mostanihoz hasonló időkben, amikor az infláció a szemünk láttára emészti fel a pénzünk vásárlóerejét. Ennek ellenére azt kell mondanunk, hogy a többség számára mégsem igazán jó befektetés az arany, sőt, van olyan szakember, aki soha senkinek sem javasolná, hogy nemesfémbe fektesse a vagyonát. Az alábbiakban azt járjuk körül, hogy miért van ez így.

Túl lehet élni a mézválságot? Ezen a somogyi tanyán tudják a titkot, az év méze is az övék

A minap érkezett a hír, hogy a XIV. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon az „Év kiváló magyar méze” a gyékényesi Pálfy-Oszkó Méhészet nyári virágméze lett. Ennek apropóján beszélgetettünk a Dél-Somogyban élő termelővel, Pálfy Dániellel. Milyen évet tudhatnak maguk mögött a magyar méhészek, mennyivel drágulhat 2024-ben a méz? Erre is kíváncsiak voltunk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?