Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.27. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.27. szerda

agrarszektor.hu
Általában napos időre számíthatunk kevés felhővel, de kisebb körzetekben felhős, párás, ködös maradhat az idő - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.12.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.12.27.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.12.27.) napon.

2023.12.27. szerda: Általában napos időre számíthatunk kevés felhővel, de kisebb körzetekben felhős, párás, ködös maradhat az idő. Csapadék nem valószínű. A nyugatias szél a déli órákig helyenként megélénkülhet, majd délire fordul, és gyenge vagy mérsékelt lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 8 és 12 fok között valószínű, de a tartósan rétegfelhős, párás tájakon ennél pár fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő este -2, +7 fok közötti értéket mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért azoknál, akiknek a neuro-hormonális rendszere nem működik „olajozottan”, azok hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatnak. Ilyen változás lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése.

A következő napon várható időjárás

2023.12.28 csütörtök: Az éjszaka képződő köd, illetve rétegfelhőzet egy része napközben is tartósan megmarad, másutt változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A borult, ködös tájakon előfordulhat szitálás. Főleg a Dunántúlon megélénkül a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között valószínű, de a tartósabban borult, ködös részeken csupán 3, 6 fokot mérhetnek.

Friss híreink:

Nem jött be a magyar gazdák számítása: ők lehetnek az év nagy vesztesei

A 2022-es, történelmi aszállyal, rekordalacsony terméshozamokkal, rendkívül magas inputárakkal, valamint egy, a szomszédban kitörő háborúval súlyosbított év után a magyar gazdák joggal reménykedhettek egy nyugodtabb, de legalábbis eredményesebb évben. December végén azonban kimondhatjuk, hogy a szántóföldi növénytermesztőknek idén se volt szerencséje. Bár az időjárási szélsőségek idén elmaradtak, az inputanyagok áraiban pedig csökkenés volt megfigyelhető, a növényvédőszerek azonban jócskán megdrágultak az előző évhez képest. A termelők nagy reményeket fűztek az idei terméshez, az azonban sem a mennyiségé, sem pedig az árak tekintetében nem felelt meg a várakozásoknak. A gazdák helyzetét tovább bonyolította a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború, az ukrán gabonaexport körüli problémák és a raktárakba beragadó tavalyi készletek. Az Agrárszektor összefoglalta, melyek voltak azok az események az idei év során, amelyek a legnagyobb hatást gyakorolták a növénytermesztési ágazatra.

Kész, ennyi volt? Búcsúzhatunk az olcsó élelmiszerektől Magyarországon?

2023-ban is számtalan nagy interjút készített az Agrárszektor, olyan neves szakemberekkel beszélgettünk többek között mint, Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Zrt. ügyvezető igazgatója, Szabó Ákos, a Tranzit Csoport vezérigazgatója, Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektora, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója, Váradi Zoltán, a Kuhn Mezőgazdasági Gép Kft. ügyvezetője, Szappanos Péter, a Pápai Hús ügyvezetője, Éder Tamás, a Bonafarm Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója, Hollósi Dávid, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója, Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója, vagy Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető helyettese. Összegyűjtöttük és az alábbi cikkben bemutatjuk az idei év legemlékezetesebb és legmeghatározóbb interjúit az Agrárszektoron.

Lábunk előtt hever az igazi csodanövény: sokan azt hiszik gaz, pedig aranyat ér

Elképesztően eseménydús volt a 2023-as év a magyar agráriumban, kezdve a hosszú ideje tartó orosz-ukrán háború hatásaival, az egyre szélsőségesebb időjáráson át, egészen a durván bezuhant gabonaárakig és az elképesztően megnőtt önköltségekig, számtalan nehézséggel kellett, és kell még most is megküzdenie a szektornak. Az Agrárszektor idén is minden fontos, érdekes és aktuális témát megírt, ami az ágazat szereplői, valamint mindenki más számára is hasznos lehet. Rengeteg cikkünk született többek között az idén pusztító viharokról és fagyokról, a gabonapiac váratlan történéseiről, a szomszédban tomboló háborúról, valamint az élelmiszerárak sokkoló emelkedéséről itthon. Emellett rendszeresen írtunk a hazai zöldség- és gyümölcságazat helyzetéről, a magyarországi állattenyésztés és növénytermesztés legfrissebb történéseiről, de folyamatosan hoztunk tippeket, ötleteket kerttulajdonosoknak is. Összegyűjtöttük, melyek voltak a legolvasottabb cikkek 2023-ban az Agrárszektoron, avagy milyen témák hozták leginkább lázba az olvasókat idén.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ennyibe kerülnek a szilveszteri luxusvacsorák idén: kik engedhetik ezt meg maguknak?

Akár 130 ezer forintot is elkérhetnek 2023 szilveszterén egy vacsoráért, igaz egy dunai hajón tartják a rendezvényt, ablak mellé ülhetünk és komplett italcsomag is jár hozzá. A tavalyi évhez viszonyítva sokat nem emelkedtek az ára, valahol még csökkentették is őket, jól látszik, hogy a fizetőképes keresletet tovább már nem lehet gyötörni az áremelésekkel annak ellenére, hogy az infláció várhatóan 18 százalék lesz idén, ezen belül is a vacsorák alapanyagárai emelkedtek a legmeredekebben, csak úgy mint tavaly. 

Ezeket a pezsgőket veszi a legtöbb magyar szilveszterre: tényleg a drága a legjobb?

A szilveszter közeledtével Magyarországon pezsgővásárlási lázba borul az ország. Az év utolsó napjának ünneplésekor a pezsgő nem csupán egy ital, hanem az ünnep fényét és eleganciáját is hordozza. De vajon hogyan alakulnak a pezsgővásárlási szokások hazánkban? Milyen márkákat keresnek leginkább a hazai élelmiszerláncok üzleteiben a vásárlók? A válaszokért több áruházláncot is felkerestünk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?