Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.26. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.26. péntek

agrarszektor.hu
Legalább néhány, a Duna-Tisza közén több órára kisüt a nap, miközben frontális felhőzet terjeszkedik kelet felé - derül ki az Agrárszektor pénteki (2024.01.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2024.01.26.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2024.01.26.) napon.

2024.01.26. péntek: Legalább néhány, a Duna-Tisza közén több órára kisüt a nap, miközben frontális felhőzet terjeszkedik kelet felé. Napközben még inkább csak a Dunántúlon helyenként, késő délutántól, estétől viszont északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Az ország középső harmadán élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél, amely délután átmenetileg nagy területen délnyugatira fordul és kissé mérséklődik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5, 10 fok között várható, de az északkeleti határ közelében, valamint néhol a Dunántúlon ennél kissé hidegebb is lehet.
Késő este általában 0 és +6 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2024.01.27 szombat: Nyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap. A nap második felében a nyugati országrész napos marad, máshol északkelet felől megnövekedhet a felhőzet. Napközben helyenként kialakulhat zápor, főleg északkeleten havas eső zápor, hózápor. Sokfelé kísérik erős, helyenként viharos lökések az északnyugati szelet. Kora délutánra 3 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Itt az új méz, ami letarolhatja a boltokat? Nem is hinnéd, miből készül

Méhek nélkül is létezhet méz? Egy merész szerb vállalkozó Amerikában bejegyzett cége most olyan vegán mézpótlókkal akar az európai piacra betörni, ami a vállalkozó reményei szerint tíz év alatt kiszorítja a hagyományos mézet a piacrról.

Levegőhöz jutnak a tojástermelők idén?

A zuhanó takarmány- és a normalizálódó energiaárak miatt 2023 a megnyugvás éve volt a hazai tojáságazatban, amelynek előnyei idén is érezhetőek lesznek a szektorban. Az összkép tehát kedvező, de korántsem felhőtlen: a legfontosabb költségelemek csökkenése mellett egyre komolyabb béremelési igény mutatkozik az ágazatban, jelentősen nőttek a beruházási költségek, és a tojástermelőket különösen sújtja az EPR-díj. Mindezek mellett állandó készültséget igényel a madárinfluenza elleni védekezés, és az import árletörő hatása sem kedvez a termelőknek.

Sorra fertőződnek meg a telepek Magyarországon a járvány miatt

Már több mint 1,5 millió állatot öltek le Magyarországon azóta, hogy 2023 novemberében ismét megjelent a magas patogenitású madárinfluenza vírusa hazánkban, a betegség jelenlétét mostanra csaknem 75 baromfitartó telepen igazolták - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Agrárszektort. Kiemelték, a telepek nagy része nem egymástól, hanem a vadmadaraktól fertőződött meg. Megtudtuk többek között azt is, hogy habár több országban is elkezdtek kidolgozni vakcinát a madárinfluenza ellen, Magyarországon még nem engedélyezett ezek használata, aminek szakmai és kereskedelmi okai egyaránt vannak.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Autóban mérve is siralmas a magyar bérhelyzet: kevés országban kell többet melózni egy új Skodáért

A régióban Magyarországon kell az egyik legtöbbet dolgozni egy új Skoda Octavia megvásárlásához: mint a Pénzcentrum számításaiból kiderült, ehhez itthon több mint két évnyi nettó átlagbérre van szükség, mialatt Ausztriában kevesebb mint 12 hónap alatt összehozható, ha másra nem költ az ember, Svájcban pedig félévnyi fizetés is elég erre. Ráadásul az említett országokban maga az autó is jóval drágább, mint itthon. A vizsgált országok közül egyedül a románoknak, a bolgároknak és a horvátoknak kell többet dolgoznia egy új Skodáért, mint nekünk, magyaroknak.

Őrült ételek Somogyból: hogyan készül a bocspor és a hajdinarétes?

Országunk egy kevésbé közismert vármegyéje Somogy, ahová, ha más miatt nem is, de a Balaton déli partjának meglátogatásáért biztosan elkirándultunk már – azonban Somogy jóval többet nyújt az utazók számára a Magyar Tenger strandjainál. Járjunk utána, mi mindent érdemes megnéznünk Somogyban, milyen kirándulóhelyeket kereshetünk fel a családdal, és nem utolsó sorban, milyen különleges helyi ételeket kóstolhatunk meg a környéken!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?