Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.30. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.30. kedd

agrarszektor.hu
A zúzmarás köd és rétegfelhőzet helyenként csak lassan oszlik fel, sőt egyes részeken akár egész nap is megmaradhatnak - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.01.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.01.30.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.01.30.) napon.

2024.01.30. kedd: A zúzmarás köd és rétegfelhőzet helyenként csak lassan oszlik fel, sőt egyes részeken akár egész nap is megmaradhatnak. Másutt derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A déli szél csak a Dunántúl északi felén élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 5 és 9, másutt 0 és +4 fok között valószínű. Késő estére -6 és +1 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Nincs fronthatás.

A következő napon várható időjárás

2024.01.31 szerda: Az éjszakai pára, köd, rétegfelhőzet egy része napközben hosszabb ideig megmaradhat, másutt többórás napsütésre számíthatunk. Északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb szitálás, gyenge eső fordulhat elő elvétve. Jobbára gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Kora délután többnyire 4 és 9, a tartósabban felhős, párás tájakon 0 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Friss híreink:

Hihetetlen, de igaz: ennyibe kerül most egy hektár föld itthon és az EU-ban

A huszonegy európai uniós tagállam közül, amelyekről rendelkezésre állnak 2022-es adatok, egy hektárnyi szántóföld ára a skála egyik végpontját jelentő, 3700 eurós (kevesebb mint 1,5 millió forintos) horvátországi átlagtól a máltai 233 230 eurós (több mint 90 millió forintos) átlagig terjedt. Az uniós átlagár azonban 10 578 euró, vagyis valamivel 4 millió forint fölött mozgott. A haszonbérletek terén a legutolsó - 2022-as - adatok alapján Hollandia vezetett, a legolcsóbban pedig Svédországban lehetett földet bérelni. A termőföldárak terén Magyarország továbbra is az unió alsó harmadában, a haszonbérleteket illetően viszont a középmezőnyben található.

Meghódítja Magyarországot ez a szalámi: egyre többen csapnak le rá

A felvágottak a mindennapi étketéseink szerves részei, éppen ezért nagyon fontos, hogy milyen szalámit vagy sonkát fogyasztunk. A boltok polcai is tele vannak ezekkel a termékekkel, amik főként sertésből vagy baromfiból készülnek. Ám nem ez az egyetlen módja annak, hogy hozzájuk jussunk. A Nemzeti Parkok termékei speciális igényeket elégítenek ki, egy szűk, de prémium kategóriát kereső vásárlói kör számára jó alternatívát jelentenek például a szürkemarha húsából készült termékek. 

Veszélyben a magyar gazdák: bármikor jöhet a baj, ebbe sokan belehalhatnak

Számos veszélyfaktor létezik a mezőgazdasági termelés során, ezek közül az egyik legkisebb figyelmet kapó, ám korántsem a legjelentéktelenebb a mezőgazdasági tüzek problémája. Ezek a tűzesetek ugyanis a termőföldeket, a termést és a mezőgazdasági munkálatokat végző gépeket is fenyegetik, nem beszélve az esetleges környezeti károkról, valamint az ágazat dolgozóinak életéről és egészségéről. Bár mostanra a mezőgazdaságban a halálos és súlyos balesetek száma drasztikusan lecsökkent, a tűzesetek terén ijesztő növekedés figyelhető meg. De milyen károkat is okozhatnak ezek a tüzek egészen pontosan? Hogyan lehet megelőzni őket? Az Agrárszektor ennek járt utána.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ősi szabályokat rúgna fel az Opel új hazai igazgatója: Teljes piaci offenzívára készülünk Magyarországon!

2023-ban egy zsugorodó hazai piacon tudta növelni piaci részesedését az Opel, 2024-ben pedig egészpályás letámadást indít a márka - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Rosta Gergely. Az Opel frissen kinevezett országigazgatója kifejtette, az offenzíva egyik legfontosabb lépése az új Corsa bevezetése, hiszen a modell kulcsfontosságú a magyar és az európai piacon is. Bár még a kisautó hazai alapára nem ismert, de megígérte: felrúgják azt a szabályt, miszerint ha egy modell megújul, annak az ára is automatikusan jócskán felmegy. Az autófinanszírozás Rosta Gergely szerint Magyarországon az elmúlt évben szinte ellehetetlenült, piaci alapon borzasztó magas szintre szöktek az ügyfél THM-ek. "A jelenlegi makrókörnyezet túlzottan nem ad lehetőséget arra, hogy nagy figyelmet fordítsunk a finanszírozásra" - tette hozzá.

Sok fiatal nem is tud róla: totál legális, csak ennyit kell tenni az ingyenpénzért

A vidéki fiatalok is egyre több sikeres és innovatív vállalkozást indítanak, amelyek hozzájárulnak a fenntarthatósághoz és a helyi közösségek fejlődéséhez. Ebben nagy szerepet játszik a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ), amely az elmúlt évtizedben több mint 10.000 induló vállalkozást támogatott pénzügyileg, mentorálással és képzéssel. Felkerestük a FIVOSZ vezetőségét, hogy megtudjuk, milyen vállalkozások vagy kezdeményezések indultak vagy fejlődtek a szervezet segítségével a vidéki területeken. Ezen vállalkozások nem csak a helyi gazdaságot, hanem a környezetüket is pozitívan formálják, inspirálva a jövő generációját és erősítve a vidéki vállalkozói szellemet.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?