Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.05. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.05. hétfő

agrarszektor.hu
Délnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és egyre inkább a szűrt napsütés válik jellemzővé a fátyolfelhők mellett - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.02.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.02.05.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.02.05.) napon.

2024.02.05. hétfő: Délnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és egyre inkább a szűrt napsütés válik jellemzővé a fátyolfelhők mellett. Délelőtt helyenként még előfordulhat eső zápor, később csapadék már nem valószínű. Az ország délnyugati harmadán jobbára mérsékelt marad a légmozgás, másutt azonban erős, viharos lesz az északnyugati, nyugati szél.

A hőmérséklet délután 10 és 19, késő este 3, 10 fok között várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben.

A következő napon várható időjárás

2024.02.06 kedd: Általában fátyolfelhős, napos, száraz idő várható. A nyugati, délnyugati szél elsősorban északkeleten sokfelé megerősödik, néhol viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet -1, +7, a maximum 12, 17 fok között alakul.

Friss híreink:

Egyre több magyar mond le ezekről az élelmiszerekről: mi történik a boltokban?

A bevásárló kosarakba gyakran kerül párizsi, virsli, szalámi és más húskészítmény, a magyarok szívesen fogyasztják ezeket a termékeket. A kedvezőtlen gazdasági helyzet azonban itt is megmutatkozott, hiszen általánosságban elmondható, hogy minőségi váltás és mennyiségi csökkenés történt. Volt, aki szalámiról párizsira váltott, de sokan kategórián belül nyúltak inkább olcsóbb termékekhez. Hogy mindez milyen hatással volt a hazai húsiparra és sertéságazatra, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Végzetes hiba: ezt rontják el a legtöbben a szobanövények gondozásakor

A legtöbb ember tart otthon legalább egy szobanövényt, ám sokan inkább nem mélyülnek el a beltéri növényeskedésben, mondván, nehéz őket életben tartani és sok gondozást igényelnek. Valóban akad néhány alapszabály a növények nevelése során, mint például a megfelelő öntözés, az ideális fényigények és páratartalom, de nem árt odafigyelni az elhelyezésre, a talajra és a cserépválasztásra sem. Összegyűjtöttük a 10 leggyakoribb hibát, amit még a profi növénytartók is gyakran elkövetnek.

 

 

Ha egészséges kertet szeretne, hagyja abba ezeket a növénytermesztési hibákat az újévtől, hogy boldogok és virágzók maradjanak!

Zseniális: ez a holland ötlet forradalmasíthatja az egész gyümölcstermesztést

Miközben a különböző kutatók és vállalatok a gyümölcstermesztés minél tökéletesebb robotizálásának megoldásán dolgoznak, egy hollan kutatóközpont a szakértő termelők tudásának megőrzésére összpontosít. A OnePlanet abból a gondolatból indult ki, hogy a termelők nyugdíjba vonulásával bizony elveszhet az ágazatban szerzett, felbecsülhetetlen értékű szakértelmük. A kutatóintézet ezért valódi gyümölcsösök és termesztési döntések digitalizálásával, digitális ikrek és modellek létrehozásával biztosítja a metszési szakértelmet a jövő generációi számára.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Így zárték el a pénzcsapot a magyar családok elől: ennyit a támogatásokról, ez nagyon fájhat

2012 óta jelentősen visszaestek a szociális támogatások Magyarországon. A Pénzcentrum elemzése szerint míg 2012-ben közel 300 ezer ember részesült az aktív korúak ellátásában, addig 2022-bern már csak alig 88 ezren. A legtöbb pénzt Borsod-Abauj-Zemplén vármegyében osztották ki, közel 17 ezer ember részesült itt támogatásban 2022-ben, míg a legkevesebben Győr-Moson-Sopron vármegyében, ahol mindösszesen 742 fő kapott ellátást.  

Így vehetsz negyedáron tüzifát itthon: legális, engedély nélkül viszont megbírságolnak

Nem tilos, de a hazai erdőkben komoly szabályokhoz kötött még a gallyak és aprófák összegyűjtése. A Vérteserdő Zrt vezérigazgatója a HelloVidéknek elmondta a legfontosabb tudnivalókat, de összegyűjtöttük azt is, hol mindenhol lehet az országban „Szedd magadban” 2024 telén olcsó tüzelőhöz jutni.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?