Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.07. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.07. szerda

agrarszektor.hu
A napsütést fátyolfelhők szűrik, de a déli tájak fölött délelőtt vastagabb felhők is lehetnek - derül ki az Agrárszektor szerdai (2024.02.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2024.02.07.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2024.02.07.) napon.

2024.02.07. szerda: A napsütést fátyolfelhők szűrik, de a déli tájak fölött délelőtt vastagabb felhők is lehetnek. Este pedig az északi országrész fölé frontfelhőzet húzódik, amiből a határvidéken néhol nem kizárt szemerkélő eső. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, északkeleten egy-egy viharos lökés sem kizárt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között várható.
Késő estére 4 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással már nem kell számolnia az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2024.02.08 csütörtök: Változóan felhős idő várható, de főleg északon lehetnek erősebben felhős időszakok, tájak is, és ott elvétve gyenge eső sem kizárt. A délnyugati, déli szél sokfelé megerősödik. Hajnalban általában -1, +7, kora délután 12, 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Friss híreink:

Tényleg laborhúst fogunk enni tíz év múlva?

Jelenleg leginkább az ára miatt versenyképtelen a sejtalapú hús, amelynek azonban már a laboratóriumi létezése is heves vitákat vált ki. Magyarország az olasz döntés után jelezte: hajlana a termékcsoport betiltására. Bár a tilalom kérdése egyelőre még a felvetés szintjén létezik, maga a laborhús sincs még abban a fázisban, hogy veszélyt jelentsen a manapság jól ismert élelmiszerekre – egyelőre kérdés az is, hogy valaha is több lesz, mint egy érdekes kísérlet. A termék íze állítólag jó, önköltsége rohamosan csökken, de még a legmerészebb tervekben is nagyon drága élelmiszerről lenne szó, amely a jelek szerint még a vegánoknak sem kellene.

Áll a mezőgéppiac, mindenki a csodára vár

Mindaddig, amíg a mezőgazdasági termelők nem remélhetnek jobb jövedelmet tevékenységüktől, nem várható, hogy felpörög a manapság igencsak takaréklángon pislákoló agrárgéppiac.

Leállt a műtrágyapiac: jobb időkre várnak a termelők

Lényegében leállt a műtrágyapiac Magyarországon. A termelők - a korábbi évek szokásaival és gyakorlatával ellentétben - szinte egyáltalán nem vesznek műtrágyát, a kereskedők pedig, ugyancsak az elmúlt időszak kemény tapasztalatai után nem halmoznak fel nagyobb készleteket ezekből a termékekből, ebből kifolyólag azonban a gyártók is visszafogják a termelésüket. A műtrágyák és termények árai alacsonyan vannak, a földeknek azonban egyre nagyobb szüksége lenne ezekre a hatóanyagokra, különös tekintettel a foszfátokra és a kálisóra. De vajon mi várható a következő időszakban? Milyen trendek és folyamatok határozzák meg a hazai műtrágyapiacot, mire számítanak a termelők, illetve miben reménykednek a forgalmazók és a gyártók? Az Agrárszektor ennek járt utána.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ennyit kell ma várni egy új autóra Magyarországon: vallott a Suzuki, Kia, Toyota, Volkswagen, Skoda

Normalizálódni látszódnak a szállítási határidők a hazai autópiacon: a Pénzcentrumnak nyilatkozó importőrök rendre arról számoltak be, hogy immár a járvány előtti intervallumokkal tudnak dolgozni. Ugyanakkor a vörös-tengeri helyzet sok esetben bekavarhat: a Suzuki, a Toyota, a Hyundai, a Kia és az MG is arról számolt be, hogy a szállítási anomáliák miatt akadnak nehézségek - például az alternatív útvonalak miatt hosszabbodhat a várakozás egy-egy modell esetében. A BYD hazai márkaképviselete szerint pedig a gyártó már saját kezébe vette a dolgot: külön teherhajójukkal intézik az európai szállítást. A Skoda válaszában tételesen levezette, hogy csökkent a "vészkorszakos", több mint 2 éves várólistájuk 2-3 hónapra. Importőri körkép.

Elképesztő dolog derült ki a szabolcsi macskáról: pusztító vírus terjed a vidéki Magyarországon

A felelős állattartás során elengedhetetlenek a védőoltások, ahhoz, hogy házi kedvencüket megóvjuk a különféle fertőző betegségektől. Kevesen tudják, de a kutyákkal ellentétben, nem kötelezőek a macskák oltása idehaza, holott ők ugyanúgy terjeszthetik a betegséget. A védőoltások a megelőzés fontos részei, melyekkel biztosíthatjuk kedvencünk egészségét, a hosszú élettartamát és megfelelő életminőségét. A vakcinák védelmet nyújtanak az olyan fertőző betegségekkel szemben, melyek akár kedvenced életét is követelhetik. Sok más termékhez hasonlóan az azonban az oltások, és az egyéb állatgyógyászati szerek árai is jelentősen megdrágultak. A HEROSZ Állatotthon Székesfehérvár a HelloVidék megkeresésére elmondta, hogy a drágulás mértéke 15 százalékos volt, éppen ezért nem meglepő, hogy sokan kénytelenek lemondani a megelőzésről.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?