Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.08. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.08. csütörtök

agrarszektor.hu
Délelőtt nagyrészt szakadozik, a nap második felében már döntően fátyolfelhős, napos idő valószínű, viszont északon, északkeleten maradhatnak vastagabb felhőkkel borított tájak - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.02.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.02.08.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.02.08.) napon.

2024.02.08. csütörtök: Délelőtt nagyrészt szakadozik, a nap második felében már döntően fátyolfelhős, napos idő valószínű, viszont északon, északkeleten maradhatnak vastagabb felhőkkel borított tájak. Arrafelé elvétve szemerkélhet az eső. A délnyugati szél nagy területen lesz élénk, amit főként a Dél-Dunántúlon kísérhetnek erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között várható, de a tartósabban felhős, szélvédett északkeleti tájakon 10 fok körüli, illetve helyenként néhány fokkal az alatti értékeket is mérhetnek.
Késő estére 7 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de az északkeleti tájak fölé hidegebb levegő áramlik a magasban, ezért a hidegfrontokra kifejezetten érzékenyen reagálók tapasztalhatnak fejfájást, migrént, vérnyomás-csökkenést.

A következő napon várható időjárás

2024.02.09 péntek: Nagyrészt közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Helyenként előfordul eső, zápor, nagyobb eséllyel északon, északkeleten. A délnyugati, déli szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A hőmérséklet kora délután általában 12 és 19 fok között alakul, de északkeleten hidegebb is lehet.

Friss híreink:

Jó biznisz a sertéstartás, de tényleg csak a nagyok kaszálhatnak vele itthon?

Szemben a 2022-es évvel, a 2023-as sokkal pozitívabban zárult a magyarországi sertéstartók számára, kevesen hagytak fel a tevékenységgel, sok új telep is épült, ugyanakkor a folyamatos ágazati koncentráció miatt a kicsi-közepes termelők jövedelmezősége most is veszélyben van - tájékoztatta az Agrárszektort Fitos Gábor, a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségének ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a kocalétszám folyamatosan növekszik hazánkban, így a malac kibocsátás is, aminek következtében kevesebb importra szorulunk majd.

Hogyan juthatunk agrártámogatásokhoz? - Kiderül az Agrárium Konferencián

Minden lényeges idei agrártámogatási változásról beszámol az Agrárium Konferencia, amelyet március 19-én rendez meg Kecskeméten a Portfolio Csoport. A konferencia egyik legfontosabb célja, hogy segítséget nyújtson a gazdálkodóknak az agrártámogatási kérelmek idei benyújtásához, illetve a megnyíló támogatási lehetőségek minél jobb kihasználásához.

Tényleg laborhúst fogunk enni tíz év múlva?

Jelenleg leginkább az ára miatt versenyképtelen a sejtalapú hús, amelynek azonban már a laboratóriumi létezése is heves vitákat vált ki. Magyarország az olasz döntés után jelezte: hajlana a termékcsoport betiltására. Bár a tilalom kérdése egyelőre még a felvetés szintjén létezik, maga a laborhús sincs még abban a fázisban, hogy veszélyt jelentsen a manapság jól ismert élelmiszerekre – egyelőre kérdés az is, hogy valaha is több lesz, mint egy érdekes kísérlet. A termék íze állítólag jó, önköltsége rohamosan csökken, de még a legmerészebb tervekben is nagyon drága élelmiszerről lenne szó, amely a jelek szerint még a vegánoknak sem kellene.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

20 millió a beugró ebbe a nívós klubba: megtudtuk, hol gyarapítja vagyonát a magyar elit

Többségünk alighanem már szembesült azzal a banki gyakorlattal, hogy a gazdagabb ügyfelek általában több, jobb és olcsóbb szolgáltatást kapnak a kevésbé tehetőseknél. Nagyobb beérkező jövedelem esetén jobb számlacsomagra, olcsóbb hitelre és összességében nagyobb odafigyelésre számíthatunk függetlenül attól, hogy melyik hitelintézetnek is vagyunk az ügyfelei. Mindez különösen igaz annak a viszonylag vékony ügyfélrétegnek az esetében, melynek tagjai már több tíz- vagy akár százmilliós vagyonnal rendelkeznek az ő számukra van kitalálva az úgynevezett privát banki szolgáltatás. Az alábbiakban azt fogjuk bemutatni, hogy pontosan mit is jelent mindez, illetve azt is látni fogjuk, hogy bár nem kell milliárdosnak lenni az efféle szolgáltatás igénybevételéhez, azért magyar viszonylatban jelentős megtakarításra van hozzá szükség.

Bődületes drágulás a vidéki cukrászdákban: mégis, mi kerül 1,5-2 ezer forintba egyetlen szelet sütin?

Küzdelmes éveken van túl a hazai vendéglátás, nem is csoda, hogy 2019 és 2023 között a vendéglátóhelyek több mint 10% bezárt. Az élelmiszerek közel 40%-os inflációja a cukrászdák árain is meglátszik, lassan ott tartunk, hogy vidéken is hozzá kell szoknunk az 1500 forintos sütiárakhoz. Július elsejétől ráadásul kötelezővé vált a vendéglátóhelyek adatszolgáltatása a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központnak (NTKA). A szakmai szervezetek hiába lobbiztak, a hazai cukrászdáknak újabb adminisztrációs kihívással kellett szembesülniük, így 2024-ben sem csökkent a szektorra nehezedő nyomás - többek között erről is beszélt a HelloVidéknek Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnöke.    

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?