Őrület, ami az osztrák piacokon történik: már ennyibe kerül egy kiló hagyma

Őrület, ami az osztrák piacokon történik: már ennyibe kerül egy kiló hagyma

agrarszektor.hu
Az év hatodik hetében is folytatódott a hagyma árának emelkedése. Az előző heti 46,5 euró/100 kg-os átlagár 47 euró/100 kg-ra emelkedett az osztrák nagybani piacokon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Január végén a belföldi kereslet és kínálat továbbra is stabil, viszont két hete a kifejezetten hideg időjárás hatására a kereslet kissé megélénkült, ami az átlagár emelkedésében is megmutatkozott. Ez a trend a síparadicsomok jó foglaltsága miatt a héten tovább folytatódott, bár az export tovább gyengült - írta meg a FruitVeB. A jelenlegi 47 euró/kg-os árszint a korábbi évekhez képest kifejezetten magas, a tavalyi, megugró árszinttel megegyezik, de két éve még csak 18 euró/100 kg-ot kértek a vöröshagymáért. Továbbra is nagyok méret szerinti az eltérések: a nagyobb hagymákért lényegesen többet kell fizetni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?