Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.29. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.29. péntek

agrarszektor.hu
Az átmenetileg megnövekvő gomoly- és fátyolfelhőzet mellett legalább több órára kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor pénteki (2024.03.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2024.03.29.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2024.03.29.) napon.

2024.03.29. péntek: Az átmenetileg megnövekvő gomoly- és fátyolfelhőzet mellett legalább több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szelet élénk, helyenként erős, főként az Északnyugat-Dunántúlon viharos lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között várható. Késő estére általában 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A magasban zajló erőteljes melegedés miatt a melegfrontérzékenyek tapasztalhatnak fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot. Emellett ingerlékennyé válhatunk és csökkenhet teljesítőképesség.

A következő napon várható időjárás

2024.03.30 szombat: Fátyolfelhős, napos, száraz idő várható. A déli, délkeleti szelet sokfelé élénk, a Dunántúl északnyugati vidékein erős lökések kísérik. Délutánra 21 és 27 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Jó év jöhet a hazai baromfisokra, de vannak rossz hírek is

A tavalyi évben két, a baromfiágazat szempontjából fontos dolog is történt, ami megalapozhatja az idei év eredményességét: visszaestek a gabonaárak, valamint volt egy visszarendeződés a gáz és a villamos energia árában is - mondta el Bárány László, a Master Good cégcsoport alapító-tulajdonosa az Agrárszektornak. A szakember, aki az Agrárszektor 2023 Konferencián elnyerte a Portfolio Agrárgazdaságért Díjat, beszélt arról is, hogy a magyar baromfi- és feldolgozó ágazatban egyre nagyobb problémát jelent a munkaerőhiány és a hatékonyságban, a kapacitásban, valamint a korszerűségben tapasztalható elmaradások, amelyek miatt a hazai vállalkozások nem tudnak kijutni a nemzetközi piacokra, márpedig csak ott van mód az érdemi növekedésre.

Megőrülnek külföldön ezért a magyar zöldségért: itthon alig marad belőle

A Magyarországon megtermelt 11 ezer tonna tormából csaknem 10 ezer exportra kerül, döntően Németországba és Lengyelországba kerül a nagy része - tudta meg az Agrárszektor a FruitVeB-től. Kiemelték, az Európai Unión belül hazánk a legnagyobb exportőr, komoly problémát jelent azonban, hogy jellemzően az alapanyagot vásárolják fel, és nem a készterméket, pedig a feldolgozást mindenképpen hazai kézben kellene tartani. Hozzátették, az utóbbi években a tormatermesztés jövedelmezősége jelentősen csökkent itthon, sokan részeben emiatt fel is hagytak a termesztéssel.

Fagyveszély: most jön a kritikus időszak

Az almafák virágainak akár felét is elvihették az elmúlt napok fagyos éjszakái, ám ha később jó feltételek lesznek, a többi virág még tud jó termést produkálni, és a hajnali hidegek nem okoztak komolyabb kárt a meggy esetében sem. Más a helyzet a kajszibarack és egyes szilvafajták esetében, ahol idén máris jelentős kiesést lehet borítékolni. Az előttünk álló hetek rendkívül kockázatosak lesznek, a következő bő egy hónapban egy esetleges mínusz 4-5 fokos hajnali faggyal szertefoszlanának az ágazat reményei.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Szabályosan menekülnek ezekből városokból, falvakból a magyarok: a pénz sem tartja vissza őket

Az elmúlt években egyik válság jött a másik után. A rezsiválság, a horrorinfláció, a magas lakáshitel kamatok - csak hogy néhány közelmúltbeli faktort említsünk - elvették a magyar családok kedvét az otthonteremtéstől. Bár idén már a babaváró hitel is csak jóval szűkebb réteg számára érhető el, 2024-ben új lendületet adhat a családik otthonteremtési kedvezmény (CSOK) átalakítása, a "városi csok" megszüntetése, a "falusi csok" újrakalibrálása és a Csok Plusz hitel bevezetése. A falusi csok 2024-től 2631 településen érhető el, de nem mindegyik faluba lehet érdemes odaköltözni. A Pénzcentrum most annak járt utána, mely falusi csokos települések voltak az elmúlt évek sztárjai, és hol tűnik megállíthatatlannak az elnéptelenedés a támogatás ellenére is.

Össze sem lehet hasonlítani a boltival: így készíts tökéletes fonott kalácsot húsvétra

Mindannyian megszokhattuk már, hogy amikor elérkezik a húsvéti időszak, rajtunk is felülkerekedik a vágy, hogy süssünk valami finomat a vendégváró menühöz. Ilyenkor előkerül a jól bevált, nagymama-féle foszlós fonott kalács receptje, vagy épp ellenkezőleg, keresünk valami egyedit, valami újat, amivel lenyűgözhetjük a locsolkodókat. Na de mégis, miért éppen a fonott kalács vált a húsvét ikonikus süteményévé? Mi a húsvéti kalácsfogyasztás jelentése? Hogyan készül a kerek, sós fonott kalács?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?