Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.06. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.06. szombat

agrarszektor.hu
Napközben a vastagabb, zártabb felhőtakaró kelet, délkelet felé elhagyja az országot, mögötte főleg délutántól egyre nagyobb területen napos, fátyolfelhős időre van kilátás - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.04.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.04.06.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.04.06.) napon.

2024.04.06. szombat: Napközben a vastagabb, zártabb felhőtakaró kelet, délkelet felé elhagyja az országot, mögötte főleg délutántól egyre nagyobb területen napos, fátyolfelhős időre van kilátás. Az északkeleti tájakon kevés helyen valószínű eső, zápor. A nyugatias szél időnként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul, de a legtovább felhős keleti tájakon néhol ennél pár fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 12 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra, és a feltöltődésre.

A következő napon várható időjárás

2024.04.07 vasárnap: Napos idő várható kevés fátyolfelhővel, illetve lapos gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Hajnalban főleg északkeleten lehetnek pára-, ködfoltok. Az északkeleti, keleti, majd a délkeleti szél többfelé megélénkül. A maximum 21 és 27 fok között alakul.

Friss híreink:

Vetés áprilisban: itt a lista, ezeket a növényeket már most elültetheted

Az időjárásnak „köszönhetően” idén a növények életében közel egy hónappal korábban történik minden. Az orgona május elején, anyák napján szokott virágozni, most már április első napjaiban kinyíltak a virágai. A zöldségpalánták is korábban kiültethetők ki az idei évben.

Agrofuture Konferencia: fenntarthatóság és innováció az agráriumban

A magyar agrárium legfontosabb fenntarthatósági és innovációs kihívásait tűzi napirendre az Agrofuture Konferencia, amelyet idén első ízben rendez meg a Portfolio Csoport. A május 23-i kecskeméti tematikus rendezvény hiánypótló szakmai eseménynek számít a hazai agrárgazdaságban, és arra törekszik, hogy bemutassa a modern gazdálkodási követelményeket és lehetőségeket az agrárpiaci szereplőknek.

Ennyire könnyű a poloskák ellen védekezni: ezek a trükkök tuti működnek

Itt a tavasz, ami a csodás időjáráson kívül azt is jelenti, hogy néhány nemkívánatos vendég is betoppanhat az otthonunkba. Ők pedig nem mások, mint a poloskák. Bizonyára már észrevehettünk, hogy az elmúlt napokban ismételten kezd megsokasodni a számuk, ami nem véletlen. Sok bosszúságot okozhatnak, de ne essünk kétségbe, van rá mód, hogy távol tartsuk őket. Ebben a cikkben összeszedtük a tuti tippeket, amikkel búcsút inthetünk a büdösbogaraknak.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Akár vadonatúj autót is vehetsz most az új slágerhitelből: ritkán van ilyen Magyarországon

Nemrég a Pénzcentrumon is foglalkoztunk a használt személyautók árának jelentős esésével a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) vonatkozó adatai szerint idén februárban több mint 10 százalékkal voltak olcsóbbak a szóban forgó járművek, mint egy évvel korábban. Ezzel párhuzamosan a kamatkörnyezet is jóval alacsonyabbá vált az utóbbi bő egy év leforgása alatt, így nem csak az autók lettek olcsóbbak, de maguk a hitelek is kevesebbért és kedvezőbb finanszírozás mellett juthatunk most használt személyautóhoz. De mégis milyen ajánlatok közül válogathatunk? Az alábbiakban ezt fogjuk megvizsgálni.

Ez lehet a magyarok új filléres szuperfoodja: akár te is vethetsz a kertbe, ha tudod a titkát

A hazai szupermarketekben is egyre kelendőbb a csicseriborsó, és egyre nagyobb kultusza van a belőle készülő humusznak is. De tudtátok, hogy mi magunk is belevághatunk a termesztésbe, és pont most, áprilisban kell ültetni a csicseriborsót? Ígérjük, erről is szó lesz, de előbb lássuk, mennyire vagyunk mi magyarok vevők erre a szuperegészséges, fehérjedús hövelyesre, és mennyit drágult az elmúlt időszakban?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?