Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.09. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.09. kedd

agrarszektor.hu
Változó vastagságú fátyolfelhőzet lesz fölöttünk, amely időszakosan szűrheti a napsütést - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.04.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.04.09.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.04.09.) napon.

2024.04.09. kedd: Változó vastagságú fátyolfelhőzet lesz fölöttünk, amely időszakosan szűrheti a napsütést. Csapadék nem lesz. Többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél, amelyet az Észak-Dunántúlon már nagyobb területen is kísérhetnek erős lökések.

A csúcshőmérséklet 24 és 30 fok között alakul.
Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra, és a feltöltődésre.

A következő napon várható időjárás

2024.04.10 szerda: Jobbára fátyolfelhős, napos idő valószínű, de gomolyfelhők is képződnek, illetve érkezhetnek nyugat felől. Inkább csak az Északnyugat-Dunántúl lehet átmenetileg felhősebb. Csak elvétve fordulhat elő gyenge eső, zápor, nagyobb eséllyel északon, északkeleten. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon sokfelé megerősödik, sőt ott viharos széllökések is lesznek. Délután a Dunántúlon 15 és 20, a Dunától keletre 21 és 28 fok között alakul a hőmérséklet.

Friss híreink:

Kihagyhatatlan ziccer a megújuló energia, a magyarok mégsem élnek vele

Magyarországnak óriási a rendelkezésre álló vagyona megújuló energiaforrásokból, de vannak olyan iparági lobbik, amik előtérbe kerülnek, ilyen például a gázlobbi. A gázalapú villamosenergia-termelés Magyarországon még mindig a második helyen van, holott ez a világon a legdrágább és a legkevésbé hatékony módja ennek, és a napenergia a harmadik helyen van - tudtuk meg Kiss Ernőtől, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnökétől. Mindez pedig azért is probléma, mert nem használjuk ki az adottságainkat, amit akár a mezőgazdaság is tudna hasznosítani. Hiába tehát a kedvező feltételek, a megújuló energiaforrások használatában még gyerekcipőben járunk. Most arra kerestük a választ, hogy vajon, miért van ez így.

Óvatosak a magyar gazdák: váratlan esemény dúlhatja fel a terveiket

Bár a tavalyi őszi vetések során az időjárás többé-kevésbé a gazdák keze alá dolgozott, azért egyes térségekben az esőzések miatt miatt voltak csúszások a munkálatokban. Az őszi és a téli hónapok során az elszaporodó mezei pockok, valamint a bőséges csapadék okozta belvízfoltok is komoly problémákat jelentettek a termelőknek, míg az utóbbi időben a szárazabb időjárás hatásai kezdenek megmutatkozni. A gazdálkodók ezért inkább óvatosak az őszi vetésű gabonafélék kilátásait illetően, de abban mind egyetértenek, hogy ha nem történik semmi váratlan az időjárásban, akár még jó is lehet az év ezeknél a kultúráknál.

Itt a Bayer nagy dobása: ez teljesen átalakíthatja a növénytermesztést

A hírhedt, és sokak által vitatott glifozát gyomirtószer alternatívájának kifejlesztésére törekszik a Bayer vegyipari konglomerátum. Erről nemrégiben a vállalkozás vezérigazgatója, Bill Anderson beszélt a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című német lapnak. Eddig leginkáb azt lehet tudni az új termékről, hogy várhatóan 2028-ra kerül a piacra.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Nagy bukás lehet a magyarok ősi slágerbefektetése: kétszer gondold meg, most ide rakod-e a pénzed

Az arany árfolyama minden eddiginél magasabb szinten jár, az elmúlt napokban többször is megdöntötte az addigi történelmi csúcsát, és egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a nyárhoz közeledve tovább emelkedik majd. A Pénzcentrumnak nyilatkozó elemzők ugyanakkor korrekcióra számítanak, ám hogy ez mikor következik majd be, azt nem tudták megmondani. Egy biztos: az Equilor, az ING és a Hold Alapkezelő szakemberei szerint nem most érdemes komoly vagyonokat önteni az aranyba.

Rengeteg gazdi elköveti ezt hibát: a kutyánk életébe kerülhet, ha nem figyelünk erre

A tavasz beköszöntével egyre többen merészkednek ki újra a környezetbe négylábú kedvenceikkel. Az enyhe idő ellenére azonban nem árt tisztában lenni pár fontos dologgal, hacsak nem akarjuk, hogy kutyánk, vagy macskánknak komolyabb baja legyen. A HelloVidéknek a debreceni Főnix Állatorvosi Rendelő állatorvosa, Dr. Bodó Zsuzsanna, valamint a nagykanizsai "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület munkatársa, Skanecz Tamás, és Dr. Gönczi István, a pécsi Mecsek Állategészségügyi Centrum állatorvosa mesélt arról, hogy melyek azok a főbb dolgok, amikre mindenképp ügyelnünk kell a házi kedvencünk biztonsága érdekében.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?