Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.10. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.10. szerda

agrarszektor.hu
A változó vastagságú fátyolfelhőzet mellett általában sok (időszakosan szűrt) napsütés várható, valamint gomolyfelhők is képződnek - derül ki az Agrárszektor szerdai (2024.04.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2024.04.10.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2024.04.10.) napon.

2024.04.10. szerda: A változó vastagságú fátyolfelhőzet mellett általában sok (időszakosan szűrt) napsütés várható, valamint gomolyfelhők is képződnek. Emellett az északnyugati határ mentén lehetnek erősebben felhős részek is. Az ország legnagyobb részén nem lesz csapadék, csak néhol fordulhat elő záporeső. A Dunántúlon nagy területen lesz erős, helyenként viharos az északi, északnyugati szél, míg keleten csak délutántól kezd élénkülni az északira forduló szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 15 és 20, a Dunától keletre 21 és 27 fok között valószínű. Késő estére 11 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás szerdán a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Ilyen időjárási helyzetekben a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2024.04.11 csütörtök: Általában napos, fátyolfelhős idő várható, a Dunántúlon lehet több felhő az égen. Csapadék nem várható. Kezdetben még erős lesz az északkeleti, a Dunántúlon és középen az északnyugati szél, napközben mérséklődik a légmozgás. A hajnali 7, 12 fokról 18 és 25 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Rengeteg ilyen zöldség jön be Magyarországra: tele vannak vele a boltok

Az édesburgonya igen nagy népszerűségnek örvend Magyarországon, az igények viszont jelentősen nagyobbak, mint amit a hazai termelők ki tudnak szolgálni. Éppen ezért rengeteg import batáta van a boltokban, melynek jelentős része Egyiptomból származik. Mivel „trendi” lett édesburgonyát enni, sokan gondolták úgy, hogy belevágnak a termesztésébe, ami, mint kiderült, nem olyan egyszerű, és hamar alább hagyott a kezdeti lendület. Az Agrárszektor most egy termelő segítségével járt utána annak, hogy mik a legfőbb problémák az ágazatban.

Kihagyhatatlan ziccer a megújuló energia, a magyarok mégsem élnek vele

Magyarországnak óriási a rendelkezésre álló vagyona megújuló energiaforrásokból, de vannak olyan iparági lobbik, amik előtérbe kerülnek, ilyen például a gázlobbi. A gázalapú villamosenergia-termelés Magyarországon még mindig a második helyen van, holott ez a világon a legdrágább és a legkevésbé hatékony módja ennek, és a napenergia a harmadik helyen van - tudtuk meg Kiss Ernőtől, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnökétől. Mindez pedig azért is probléma, mert nem használjuk ki az adottságainkat, amit akár a mezőgazdaság is tudna hasznosítani. Hiába tehát a kedvező feltételek, a megújuló energiaforrások használatában még gyerekcipőben járunk. Most arra kerestük a választ, hogy vajon, miért van ez így.

Óvatosak a magyar gazdák: váratlan esemény dúlhatja fel a terveiket

Bár a tavalyi őszi vetések során az időjárás többé-kevésbé a gazdák keze alá dolgozott, azért egyes térségekben az esőzések miatt miatt voltak csúszások a munkálatokban. Az őszi és a téli hónapok során az elszaporodó mezei pockok, valamint a bőséges csapadék okozta belvízfoltok is komoly problémákat jelentettek a termelőknek, míg az utóbbi időben a szárazabb időjárás hatásai kezdenek megmutatkozni. A gazdálkodók ezért inkább óvatosak az őszi vetésű gabonafélék kilátásait illetően, de abban mind egyetértenek, hogy ha nem történik semmi váratlan az időjárásban, akár még jó is lehet az év ezeknél a kultúráknál.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Fű alatt óriási enyhítést vezettek be a hazai bankok: most indulhat csak a roham a lakáshitelekért?

Több mint 140 millió forint lakáshitelt is igényelhetnének a legjobban kereső magyarok - derült ki a Pénzcentrum számításaiból. Cikkünkben megnéztük, a hatályos szábályok alapján mire mennénk hiteligényléskor a topkeresők és a legrosszabbul fizetettek. Mint a megszólaló szakértő kifejtette, a hazai bankok 2024-ben eddig jellemzően nem szigorítottak a lakáshitelhez jutás feltételein, sőt, egyes pénzintézetek még lazítottak is.

Mondj búcsút a méregdrága szupermarketes salátáknak: fillérekből te is termelhetsz, kert sem kell hozzá

A salátafélék a tavasz egyik első primőr zöldségei, amik jellemzően még horror áron kaphatóak a hazai piacokon, de ha ügyesek vagyunk, mi magunk, saját kiskertünkben vagy akár egy balkonládában, az erkélyen is termeszthetjük. Milyen fajták léteznek, mi éri meg a legjobban? Szakemberek segítségével ezt is körbejárjuk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?