Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.12. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.12. péntek

agrarszektor.hu
A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, csapadék nem lesz - derül ki az Agrárszektor pénteki (2024.04.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2024.04.12.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2024.04.12.) napon.

2024.04.12. péntek: A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Az északias szelet a Nyugat-Dunántúlon és sa keleti harmadban időnként élénk széllökések kísérik, majd késő délután mérséklődik a légmozgás.

A délutáni 21, 26 fokról késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2024.04.13 szombat: Napos időre számíthatunk gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel, északkeleten lehet átmenetileg több felhő. Csapadék nem valószínű. Több helyen megélénkül az északnyugati szél, majd délnyugatira fordul és mérséklődik a légmozgás. Délután 22, 27 fok várható.

Friss híreink:

Öveket becsatolni: hullámvasúton a baromfi- és sertésárak

A magyar baromfiágazat számára jó hír, hogy jelentősen, az uniós bővülést meghaladó mértékben tudta növelni kivitelét az EU-ba irányuló ukrán dömping ellenére is. Az év eleje óta tartó időszakban ugyanakkor jelentősen csökkent a baromfi termelői ára, amely csökkenti a jövedelmezőséget az ágazatban - derül ki az AKI agrárpiaci jelentéséből. Más a helyzet a hazai sertéságazatban: a termelők szintjén emelkedtek az árak és jelentősen bővült az export – igaz az import is. A sertéseket feldolgozó húsipar számára ugyanakkor már borúsabb a kép: a megnövekedett költségek ellenére nemhogy átadási-árat nem tudott emelni az ágazat, márciusban bizonyos húsrészek esetében még csökkentek is az árszintek, amely nem sok jót vetít előre az érintett cégeknek.

Agrofood, Agrofuture: két új hiánypótló agrárkonferencia májusban

Agrofood és Agrofuture névvel két új agrárkonferenciát rendez meg az idén a Portfolio Csoport, amely mindkét esetben hiánypótló rendezvényekkel lép a piacra. A május 22-i Agrofood Konferencia az élelmiszeripart érintő legfontosabb témákat, a május 23-i Agrofuture Konferencia pedig az agrárgazdaság legaktuálisabb fenntarthatósági és innovációs kérdéseit tűzi napirendre tematikus összeállításban.

Nehéz helyzetben a magyar gazdák: mi lesz így a tavaszi vetéssel?

Javában zajlik a munka a hazai földeken, egyes kultúrák vetése jóformán már be is fejeződött, másoké pedig a vége felé tart, bár vannak olyan térségek, ahol még nem kezdtek neki a műveleteknek a termelők. És bár az őszi és a téli hónapokban rengeteg csapadék esett, az utóbbi idő aszályos időjárásának már kezdenek látszani a következményei: a talaj felső rétegei szinte teljesen szárazak. Ez pedig később komoly problémát okozhat az állományokban, árulták el az Agrárszektornak a megkérdezett gazdák, akik beszéltek arról is, hogy idén milyen módokon próbálják meg csökkenteni a költségeiket.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Brutál kedvezményeket robbantottak az utazási irodák: semmi kétség, beindult a szezon

Jól zárta a 2023-as évet a magyar turisztikai szektor és a lendületet a január után a február sem törte meg: a vendégek száma 23, a vendégéjszakáké 19%-kal nőtt. De nem csak a belföldi, a külföldre tett utazások száma is folyamatosan élénkül. A Pénzcentrum körképéből kiderül, melyek lesznek az idei nyár slágerországai a magyarok körében, milyen kedvezmények érhetőek még el, illetve választ kapunk arra is, mik most a legtrendibb úti célok. 

Indul a harcsaszezon: így készül a tökéletes harcsapaprikás és sült törpeharcsa

Áprilisban már kapnak a harcsafélék a magyar vizekben – na de mi mindent érdemes tudni ezekről a különös megjelenésű, bajuszos, ám rendkívül ízletes halakról? Milyen harcsafélékkel találkozhatunk a magyar tavakban és folyókban, mit érdemes tudni ezek horgászatáról és feldolgozásáról, és ami a legfontosabb: hogyan lehet őket elkészíteni úgy, hogy a lehető legínycsiklandóbb fogások formájában kerüljenek a családi asztalra?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?