Örülhetnek ezek a kajszitermelők: lesz bőven gyümölcs idén

Örülhetnek ezek a kajszitermelők: lesz bőven gyümölcs idén

agrarszektor.hu
Olaszországban a 2023. évihez hasonló kajszitermés várható az idén. Habár Dél-Olaszországban a hidegidőszak nélküli enyhe tél okoz terméskiesést, Emilia-Romagna a tavalyi fagyok és áradások után behozza a lemaradást.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Olaszországban hamarosan megkezdődik a kajszi betakarítása, és az április végi Medfel prognózis szerint a 2023-as 214 ezer tonnához hasonló termés várható. Az utóbbi években az időjárás egyáltalán nem volt kegyes az olasz termelőkhöz - gondoljunk csak a tavalyi áradásokra - így nem is csoda, hogy a termőterület az utóbbi két évben 4-4%-kal csökkent - írja a FruitVeB.

Bár a tavalyival nagyjából megegyező termést várnak, ez nem jelenti azt, hogy minden termesztőkörzet az egy évvel korábbi volument produkálja. Valójában egy dinamikus egyensúlyról van szó, mivel Dél-Olaszország (ide tartozik Szicília és Szardínia is) a hideg időszak nélküli, rendkívül enyhe tél miatt a 2023-as 135 ezer tonnás termés után csak 119 ezer tonnás termésben reménykedhet, ezzel szemben Emilia-Romagna körzetében az idén eddig nem voltak sem fagyok, sem áradások, sem viharok, így a tavalyi 57 ezer tonnát követően 74 ezer tonnás termésben bízhatnak a gazdák.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?