Célegyenesben az összeolvadás: ez a hazai gabonapiacra is kihat

Célegyenesben az összeolvadás: ez a hazai gabonapiacra is kihat

agrarszektor.hu
Kizárólagos irányítást szerez az East Grain és leányvállalatai felett az AGROFERT. Az ügylet részvények megszerzésével és alaptőke-emeléssel valósul meg. A cégek 2023. október 20-án kötötték meg azt a megállapodást, miszerin az AGROFERT az East Grain többségi részvényesévé válik, a társaság alaptőkéjének és szavazati jogainak összesen 65%-ával.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az AGROFERT egy Csehországban alapított részvénytársaság, amely leányvállalataival együtt alkotja az AGROFERT Csoportot, amely a cseh és szlovák mezőgazdaság és élelmiszeripar egyik legfontosabb vállalatcsoportja. Emellett Európa jelentős nitrogénműgyártója, valamint Csehország fő vegyipari vállalata - írja az ec.europa.eu. Az AGROFERT Csoport mezőgazdasággal, élelmiszer-előállítással, mezőgazdasági gépek értékesítésével és forgalmazásával, valamint műtrágya, ileltve szerves és szervetlen kémiai termékek gyártásával foglalkozik.

Az East Grain Group mezőgazdasági termékek és kapcsolódó szolgáltatások széles portfólióját kínálja elsősorban Romániában, Magyarországon és a régió más országaiban. A csoport gabona, olajos magvak és takarmány-alapanyagok kereskedelmével, valamint a mezőgazdasági alapanyagok és műtrágyák kereskedelmével foglalkozik. Az East Grain Csoport a mezőgazdasági termékek raktározási és kezelési szolgáltatásait is nyújtja, valamint hazai és nemzetközi szállítmányozási tevékenységet végez.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?