Hatalmas bozóttűzek tomboltak ebben a térségben: lángoltak a földek

Hatalmas bozóttűzek tomboltak ebben a térségben: lángoltak a földek

MTI
A holland tűzoltóságnak tavaly legkevesebb 314 bozót- és futótüzet kellett megfékeznie, a legtöbb fellobbanó tüzet júniusban, főként mezőgazdasági és katonai területekről jelentették - tájékoztatott az NL Times című angol nyelvű holland hírportál a közbiztonságért felelős holland intézet (NIPV) éves jelentését ismertetve hétfőn.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A beszámoló szerint a hollandiai bozót- és futótüzek legtöbbje, szám szerint 191 júniusban lobbant fel, a NIPV jelentése az érintett hónap folyamán tapasztalható rendkívüli szárazságot említi a lehetséges okok között. A mezőkön júniusban, valamint jelentős számban júliusban és augusztusban jelentett tűzesetek a gabonabetakarítás idejére estek - jegyezték meg.

Kiemelték, az országban öt tűzesetet soroltak a kockázatuk miatt kiemelt intézkedést igénylő események (GRIP-státusz) közé, ezek között egyet május elején Assen, majd négyet júniusban, Bergen, Purmerend, Musselkanaal és Ter Apel környékén. Az érintett területek mindegyike az ország északi részén található, kettő Drente, valamint három az Észak-Hollandia nevű régióban. A jelentés szerint a hollandiai tűzesetek legtöbbje 20 és 30 Celsius-fok közötti hőmérsékleten keletkezett, de jelentettek egy olyan esetet is, amikor a lángok fagypont alatti hőmérsékleten csaptak fel - tették hozzá.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?