Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.24. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.24. péntek

agrarszektor.hu
A zártabb felhőzet és összefüggőbb csapadékzóna szakadozva észak, északkelet felé vonul - derül ki az Agrárszektor pénteki (2024.05.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2024.05.24.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2024.05.24.) napon.

2024.05.24. péntek: A zártabb felhőzet és összefüggőbb csapadékzóna szakadozva észak, északkelet felé vonul. Ugyanakkor mögötte erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, és újabb hullámban alakulhatnak ki záporok, akár felhőszakadással kísért zivatarok, elsősorban északkeleten heves zivatar sem kizárt. Legalább néhány órára azonban így is szinte mindenhol kisüt a nap. A légmozgás csak záporok, zivatarok környezetében lehet erős, viharos.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb lehet az idő.
Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2024.05.25 szombat: Sok napsütés várható a fátyol- és képződő gomolyfelhők mellett. Szórványosan zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is valószínű. A délkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, zivatar térségében átmenetileg erős vagy viharos lökések is lehetnek. A délutáni órákban 22, 29 fokot mérhetnek.

Friss híreink:

Kiderült az igazság az öntözésről: nem úgy van, ahogy sokan hiszik

A klímaváltozás kedvezőtlen hatásai miatt felértékelődik Magyarországon is az öntözés szerepe, és sok gazdaságban a fenntartható termelés alapjává válik. A hivatalos nyilatkozatok szerint ma az a cél, hogy az öntözött területek nagysága 2030-ra megközelítse a 350 ezer hektárt. A Portfolio AgroFuture 2024 Konferencián, Kecskeméten megtartott kerekasztal-beszélgetésben szó volt arról is, hogy a támogatások miként segíthetik a gazdálkodókat, valamint kiderült, hogy az öntözésfejlesztés valóban megoldást jelenthet-e a klímaváltozás okozta problémákra. 

Lehet a termelés egyszerre fenntartható és megtérülő?

Az új technológiák, mint a biológiai növényvédelem, a mesterséges intelligencia, valamint az alternatív növénykultúrák komoly eredményeket hozhatnak abban, hogy a jövedelmezőség és a fenntarthatóság egyszerre érvényesüljön - hangzott el a Portfolio AgroFuture 2024 konferencia fenntartható növénytermesztés szekciójában megtartott fórumbeszélgetésen. Az előrelépéshez az innovatív gazdák figyelmét kell megragadni, az ő meggyőző eredményük után elterjedhetnek a ma még újnak számító technológiák.

Itt az új szabályozás: ez várhat a magyar gazdákra 2025-ben

Jó irányba indult el az európai uniós Közös Agrárpolitika egyszerűsítése, de kérdés, mit valósul majd meg belőle ténylegesen - hangzott el a Portfolio AgroFuture 2024 Konferencián. A szakemberek szerint mindenképpen szükség van az adminisztrációs terhek csökkentésére, az egyes feltételek és előírások újragondolására, de azt is megvitatták, mi várható az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) és az agroökológiai programban (AÖP), illetve arról, alakulhatnak a zöld vidékfejlesztési pályázatok 2025-től.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Színt vallott a Primark-vezér a budapesti boltnyitás előtt: ezzel nyomnák le a H&M-et, Pepcót

Szeretnénk megváltoztatni az üzletekben történő vásárlásról alkotott képet mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Maciej Podwojski. A Primark közép-kelet-európai vezetőjével a magyarországi terjeszkedésről, az egyre feszesebb munkaerőpiacról, de arról is beszélgettünk, miben hoz mást a Primark annál, mint amit a legnagyobb versenytársai tudnak. Mindezek mellett a vezetőt kérdeztük arról is, fast fashion cégként milyen válaszaik vannak az iparágat gyakran ért vádakra, úgy mint a környezetszennyezés vagy éppen a gyártó országokban sok esetben tapasztalható sanyarú munkakörülmények.

Joghurt és kefir házilag? Lehetséges! Íme a szuperegyszerű, filléres receptjük

Kedvenc reggeli ételeink közé tartoznak a különféle kefirek és joghurtok, azonban annak ellenére, hogy még spórolhatunk is velük, kevesen próbálkoznak ezeknek a házi fermentálásával. Járjunk utána, hogyan készül a szuperegyszerű és filléres házi kefir, illetve a házi joghurt élőflórával: mitől lesz „élőflórás” egy adott tejtermék, hogyan erjeszthetjük meg ezeket a finomságokat egyszerűen házilag?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?