Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.27. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.27. hétfő

agrarszektor.hu
A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés valószínű - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.05.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.05.27.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.05.27.) napon.

2024.05.27. hétfő: A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés valószínű. A korábbi napokhoz képest jóval kisebb számban, csak néhol alakulhatnak ki záporok, zivatarok, az északkeleti megyékben kicsi a csapadék esélye. A keleties szél csak kevés helyen élénkülhet meg, de zivatarok körül átmenetileg meg is erősödhet a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Késő estére döntően 14 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni. A fülledt, meleg, gyakran változékony időjárás azonban megterheli az erre érzékenyeket.

A következő napon várható időjárás

2024.05.28 kedd: A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk. Hazánk nyugati harmadán szórványosan valószínű zápor, zivatar, máshol csak néhol lehet csapadék. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon élénk, helyenként erős lökések kísérik, zivatar térségében átmenetileg viharossá is fokozódhat a szél. Hajnalban 9, 16, délután 23, 29 fokot mérhetünk.

Friss híreink:

Itt az igazság: így lehet bizniszt csinálni a magyar élelmiszerrel külföldön

A hazai élelmiszeripari vállalkozások exportfejlesztési lehetőségeit vette górcső alá a Portfolio AgroFood 2024 konferencia egyik szekciója, amely azt mutatta be, mely relációkban kínálkoznak a legnagyobb piacszerzési és kitörési lehetőségek a hazai iparág számára. A szakértők elemzték azt is, melyek a leghatékonyabb eszközök az exporteredmények növeléséhez, és abban mind egyetértettek, hogy a siker kulcsa a piackutatásban, illetve a több nemzetközi kiállításon, eseményen való részvételen alapul. Kiemelték többek között azt is, hogy az exportban résztvevők számára fontos lenne a cégek közötti együttműködés, ám ez egyelőre még nem működik itthon, habár a kezdeményezés már megvan.

Rengeteg kertben van ilyen növény: sokan nem is tudják, milyen veszélyes

Gyomnövénynek tekinthető minden olyan növény, ami éppen rossz helyen van. Tehát egy gabonatáblán az előző évi kultúrnövény árvakelése, az adott évben gyomnak tekinthető. Egyes gyomok egyszerűen kordában tarthatóak, de mások sok bajt is okozhatnak.

Itt a szigorú szabályozás: erről sok földtulajdonos nem is tud itthon

Számos incidens adódik a mezőgazdaságban dolgozó szakemberek és a vadászatra jogosultak között abból kifolyólag, hogy nincsenek meg a megfelelő ismeretek a birtokukban. Nem tisztázott számukra, hogy tulajdonképpen mi is a vadászterület fogalma, kié a vadászati jog. Illetve, hogy a vadászatra jogosult tulajdonképpen hol és mikor vadászhat. Természetesen mindezek tudatában is gyakran előfordulnak olyan tevékenységek, amelyek joggal bosszantják fel egyik, vagy a másik felet.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kezdődhet a nyugdíjas magyarok rohama a bankokban: sok pénzről csúszik le, aki nem siet

Egy hét múlva elindulhatnak az igénylések az új otthonfelújítási támogatásra. A kifejezetten energetikai korszerűsítést célzó program azért is különleges, mert a korábbi évek támogatásaival ellentétben nem csak családosok vagy családot tervezők számára elérhető. Akár még nyugdíjasok is igényelhetik, ha megfelelnek a feltételeknek - idősek számára pedig rég nem kínálkozott ilyen lehetőség. A Pénzcentrum most megkérdezte a bankokat, jelenleg milyen feltételekkel nyújtanak hitelt a 65 év feletti korosztálynak, ez pedig irányadó lehet azok számára is, akik az otthonfelújítási támogatásra pályáznának.

Kiszivárgott a brüsszeli mesterterv: ezért hanyatlik a magyar vidék, megírták a falusiak jövőjét

Számos kihívással kell szembenéznie ma az Európai Unió vidéki területeinek, amire többféle megoldást kínál egy kevésbé ismert tervezet. Az úgynevezett Vidékfejlesztési Paktum az unió vidéki térségeinek általános fejlődésének fokozására és az előttük álló egyedi kihívások kezelésére fókuszál. Erről kérdeztük egy személyes találkozó során Radim Sršeň-t, a Vidékfejlesztési Paktummal foglalkozó koordinációs csoport elnökét, cseh regionális fejlesztési miniszter-helyettest és a Régiók Bizottságának tagját, aki hangsúlyozta a kapacitásépítés és tájékoztató kampány indításának szükségességét annak érdekében, hogy a vidéki közösségek megismerjék a Vidékfejlesztési Paktum révén elérhető lehetőségeket és eszközöket. A szakember víziója túlmutat a mezőgazdasági szempontokon és a vidékfejlesztés holisztikus megközelítését szorgalmazza, amely magában foglalja a különböző ágazatokat, például a foglalkoztatást, az oktatást, az egészségügyet és a kultúrát. Hangoztatta: itt az ideje a helyi cselekvésnek.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?