Durván olcsó a szamóca ezeken a piacokon: máshol vagyonokért árulják

Durván olcsó a szamóca ezeken a piacokon: máshol vagyonokért árulják

agrarszektor.hu
Az olasz nagybani piacokon megjelentek az északi régiókból származó szamóca tételek, elsősorban Trentino és Lessinia körzetéből, amelyeket 7-7,5 euró/kg (2740-2935 Ft/kg) közötti áron kínálnak. A Velence környékén termelt gyümölcs ára ettől körülbelül egy euróval marad el.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A többi olasz régióban azonban 5 euró/kg (1960 Ft/kg) alatti árak láthatók, kivéve Basilicata környékét, ahol a helyi árut 6 euró/kg (2345 Ft/kg) körüli áron kínálják. Dél-Olaszországban a legolcsóbb a szamóca: Szardínián és Nápoly környékén például 4 euró/kg (1565 Ft/kg), Szicília déli részén, Szirakúza nagybani piacán a helyi termék 2 euró/kg (780 Ft/kg) körüli áron kapható - írja a FruitVeB

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 16. 13:37