Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.14. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.14. péntek

agrarszektor.hu
A felhős keleti részeken fokozatosan szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, ott is kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor pénteki (2024.06.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2024.06.14.) napon.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2024.06.14.) napon.

2024.06.14. péntek: A felhős keleti részeken fokozatosan szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, ott is kisüt a nap. Mindeközben nyugat felől fátyolfelhőzet sodródik fölénk, amely fokozatosan meg is vastagszik, és délután egyre jobban szűri a napsütést, sőt átmenetileg be is borulhat az ég. Legfeljebb elvétve lehet gyenge csapadék. A keleti harmadban az északi, északnyugati, az Alpokalján a délnyugati szelet kísérhetik időnként élénk lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 25 fok között várható.
Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Pénteken fronthatásra már nem számíthatunk.

A következő napon várható időjárás

2024.06.15 szombat: Sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, majd késő délutántól, estétől főleg az északnyugati, északi országrészben erősebben megnövekedhet a felhőzet és elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél sok helyütt megélénkül, néhol megerősödik, majd estétől a Dunántúlon északnyugatira fordul az áramlás. Délután 25, 29 fok várható.

Friss híreink:

Durva számok érkeztek: kilőtt a magyar sertésexport

Jelentős mértékben, 58 százalékkal nőtt a magyar élősertés exportja az első negyedévben, és még a húskivitel is ötödével bővült az előző év azonos időszakához képest – derül ki az AKI jelentéséből. A vágósertés termelői ára ugyan csökkent, de összességében ez is mutatja, hogy a korábbi évekhez képest meglepően jó helyzetben van a sertéstartás. A termékpálya további szegmenseiben már nem ilyen idilli a helyzet: a készítménygyártók nem tudták érvényesíteni áremelési kísérleteiket, a termelők és feldolgozók közé szorult vágóhidak pedig a legkedvezőtlenebb helyzetben vannak: náluk csapódik le a magas alapanyag- és alacsony termékár, amely milliárdos veszteségeket okozott.

Nagy bejelentést tett a Lidl: idén csak ilyen dinnye lesz a boltjaiban

Június 21-én indul a 2024-es dinnyeszezon itthon, ettől a naptól a Lidl magyarországi boltjaiban 100%-ban hazai termesztésű dinnyék várják majd a fogyasztókat. Július 1-jétől pedig öt további országban válik elérhetővé a magyar görögdinnye - hangzott el az Agrárminisztérium és a Lidl Magyarország közös sajtótájékoztatóján. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a magyarok körében továbbra is a hagyományos, magos görögdinnyék a legnépszerűbbek, de egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a magnélküli, a sárgabélű és a mini dinnyékre is.

Ez a növény lehet a 2024-es év nagy nyertese: jól járt, aki ezt ültette

Az elmúlt években folyamatosan nőtt a szója vetésterülete Magyarországon, 2024-ben egészen rendkívüli, 26 százalékos növekedést lehetett megfigyelni ennél a kultúránál, amellyel idén mintegy 72 ezer hektáron foglalkoznak a magyar termelők. Bene Zoltán, a Karintia Kft. ügyvezetője szerint ez annak köszönhető, hogy egyre többen látják be a szója előnyeit tervezhetőség, a kiszámíthatóbb termelhetőség, az értékesíthetőség és úgy általában a jövedelmezőség szempontjából. De vajon hogyan látják a helyzetüket a gazdák? Milyen képet mutatnak az állományok, milyen kilátásokkal bírnak azok, akik ebbe a növénybe helyezték a bizalmukat? Az Agrárszektor ennek járt utána.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Tömegével költöznek ezekbe a határ menti falvakba a magyarok: tudhatnak valamit?

Az utóbbi években egymás érték a krízisek, válságok, akár hónapról hónapra is változhatott, hogy a lakosság vándorlása az üdülőtelepülések, az agglomeráció, vagy éppen a nagyvárosok felé fordult. Olyan változások zajlottak le pár év alatt a trendekben, amekkorákhoz máskor évtizedek kellenek. A lakóhely választás most talán nehezebb is, mint valaha. A lehetőségek megsokszoródtak: az infrastruktúra fejlődése miatt a főváros agglomerációja szinte a Balatonig nyúlik, a home office elterjedése pedig sokak számára azt is lehetővé tette, hogy szinte bárhová elköltözhessenek. A Pénzcentrum új cikksorozatában régiónként elemezzük, hogy mely településeken nőtt a lakosok száma leginkább az elmúlt években. Most Nyugat-Dunántúlon a sor, a régiós és megyei toplisták alapján kiderül: hová költözhettek a legtöbben, tehát melyek a leginkább vonzó lakóhelyek ma Magyarországon.

Kincset érő gomba lapul a magyar erdőkben: ne késd le a szezonját, a boltban méregdrága!

A sárga rókagomba a magyar piacokon is kapható erdei gombák egyik legdrágább fajtája: rengeteget spórolhatunk azzal, ha mi magunk keressük meg és gyűjtjük össze belőle a vacsorához szükséges adagot. Járjunk utána, milyen gombaféléről van szó, mettől meddig tart a szezonja és hol keressük, illetve, hogy milyen szabályok vonatkoznak a rókagomba gyűjtésére! Mire vigyázzunk, milyen mérges gombákkal könnyű összekeverni? Milyen ételekhez érdemes felhasználni, hogyan bánjunk vele a konyhában?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?