Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.17. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.17. hétfő

agrarszektor.hu
Napos időre számíthatunk többnyire kevés gomolyfelhővel, ezek egy része elsősorban a Dunántúlon magasabbra törhet, de arrafelé is inkább csak elvétve alakulhat ki zápor, zivatar - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.06.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.06.17.) napon.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.06.17.) napon.

2024.06.17. hétfő: Napos időre számíthatunk többnyire kevés gomolyfelhővel, ezek egy része elsősorban a Dunántúlon magasabbra törhet, de arrafelé is inkább csak elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. Jobbára gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, legfeljebb zivatarok környezetében lehet átmeneti szélerősödés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. Késő estére többnyire 18 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni, de melegedés kezdődik.

A következő napon várható időjárás

2024.06.18 kedd: A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Egy-egy futó záporon kívül érdemi csapadék nem lesz. A délies szél jobbára mérsékelt marad. A maximum 28 és 34 fok között valószínű.

Friss híreink:

Bejöhet a gazdák számítása? Ezzel a növénnyel nagyot lehet szakítani idén

Továbbra is erős a magyar gazdák bizalma a napraforgóban, a tavalyi évhez képest minimálisan, 2 százalékkal csökkent csak a növény vetésterülete, amely a szakértők előzetes becslésénél végül jóval nagyobb lett. Az állományok mostanra csillagbimbós állapotban vannak, és egyelőre a károsítókkal se volt komolyabb baja a termelőknek. Az Agrárszektor által megkérdezett gazdák szerint idáig minden rendben ment, és ha a szezon végéig kitart a kedvező időjárás, 2024 még akár jó éve is lehet a napraforgónak Magyarországon.

Így locsold a kerted 2024-ben: ez a trükk nagy szárazságban is működik

Néhány évtizeddel ezelőtt még volt esély öntözés nélkül is termeszteni bizonyos zöldségeket, ma vízpótlás nélkül megfelelő termést elérni lehetetlen. Hazánkban nem csak a csapadék mennyisége kevés, de eloszlása sem ideális. Az öntözés megfelelő tervezésével és kivitelezésével annak hatékonysága növelhető.

Tényleg lemondtak a magyarok ezekről a traktorokról: mi történik itt?

2024 májusában a magyar gazdák 41,1 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2022 ötödik hónapjához képest pedig 61 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka májusban a Claas volt, amelyből 27-et adtak el a hónapban, a második helyen a Solis végzett, abból 22 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a John Deere, a negyedik a Case, az ötödik pedig a New Holland volt az év ötödik hónapjában. Azt követően, hogy két hónapos lecsúszás után áprilisban ismét a lista élére került a John Deere, úgy tűnik, májusban újra kilökték az élről. 

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Így csökkentenek feltűnés nélkül létszámot a magyar munkahelyek: fű alatt mennek a leépítések

Tapasztaljuk, hogy a nyugdíjba menők vagy a munkahelyet váltók helyére nem vesznek fel új munkavállalót, ez egy új trend 2024-ben - mondta a Pénzcentrumnak Mészáros Melinda, a LIGA Szakszervezetek elnöke, aki szerint a nagyvállalatoknál is vannak ugyan elbocsátások, de nem olyan mértékben, hogy az csoportos leépítésnek minősüljön, így be kelljen jelenteni. A KSH adatai szerint az idei első negyedévben régen látott magasságokban volt a felmondások és az elbocsátások száma. Az elnök kifejtette, egyre többször panaszkodnak a munkavállalók, hogy elküldte őket a cég, elbocsátások történtek, viszont amikor megvizsgálják a helyzetet kiderül, hogy a dolgozók is belementek a közös megegyezéssel történő felmondásba. Az egyik legnagyobb hazai állásportál is megerősítette, az első negyedévben országosan csökkent a meghirdetett munkahelyek száma. Idő közben egyre több dolgozó váltana, komoly emelkedést mutatott a regisztrált felhasználók és a jelentkezések száma.

Súlyos dolog derült ki a magyar nyúlhúsról: ezért nem lehet kapni a hazai boltokban

Méltatlanul mellőzik az egyik legegészségesebb fehérjeforrást a magyarok. A nyúlhús nemcsak kiváló táplálkozás-élettani tulajdonságokkal bír, az íze is remek. A hazai nyúlágazat az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül, s bár a pozitív trend 2023-ban megtört, a nyugat-európai piacokon jelentkező nyúlhiány lehetőséget teremthet az ágazat hazai szereplőinek a piacszerzésre. Mennyibe kerül a nyúlhús ma a magyar áruházakban? Mennyibe kerülhet egy családnak a nyúlvacsora? Ennek jártunk most utána.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?