Nem fest jól a helyzet: gondok adódtak ezzel a zöldséggel Hollandiában

Nem fest jól a helyzet: gondok adódtak ezzel a zöldséggel Hollandiában

agrarszektor.hu
Hollandiában megkezdődött a póréhagyma betakarítása, amelyet azonban az előző hetek hűvösebb és csapadékosabb időjárása jelentősen hátráltatott. Így fordulhatott elő, hogy a piacokra még június közepéig sem érkezett jelentős mennyiségű áru, ezért a nagybani piaci árak 2,4 EUR/kg (955 Ft/kg) környékére emelkedtek (ez a tavalyi ilyenkor rögzített árak három és félszerese), Belgiumban pedig még ezt a szintet is meghaladták.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A lassan haladó betakarítási munkálatok azt is jelentik, hogy egyes termelők nem tudják időben teljesíteni a szerződésben vállalt mennyiségek szállítását, ezért tájékoztatniuk kell felvásárlóikat a kialakult helyzetről. Érdekes helyzet az is, hogy a “normál” póréhagyma ára a biotermékkel egy szinten van. (A kiskereskedelemben az áruházláncok átlagosan 0,99 EUR/db (393 Ft/db) ára kérnek a termékért, ami 1 centtel alacsonyabb a biotermék áránál.). A magasabb árak viszont a kereslet csökkenését eredményezik, és nem túl biztató, hogy a következő napokban ismét esők várhatók - írja a FruitVeB

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?