Nem fest jól a helyzet: gondok adódtak ezzel a zöldséggel Hollandiában

Nem fest jól a helyzet: gondok adódtak ezzel a zöldséggel Hollandiában

agrarszektor.hu
Hollandiában megkezdődött a póréhagyma betakarítása, amelyet azonban az előző hetek hűvösebb és csapadékosabb időjárása jelentősen hátráltatott. Így fordulhatott elő, hogy a piacokra még június közepéig sem érkezett jelentős mennyiségű áru, ezért a nagybani piaci árak 2,4 EUR/kg (955 Ft/kg) környékére emelkedtek (ez a tavalyi ilyenkor rögzített árak három és félszerese), Belgiumban pedig még ezt a szintet is meghaladták.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A lassan haladó betakarítási munkálatok azt is jelentik, hogy egyes termelők nem tudják időben teljesíteni a szerződésben vállalt mennyiségek szállítását, ezért tájékoztatniuk kell felvásárlóikat a kialakult helyzetről. Érdekes helyzet az is, hogy a “normál” póréhagyma ára a biotermékkel egy szinten van. (A kiskereskedelemben az áruházláncok átlagosan 0,99 EUR/db (393 Ft/db) ára kérnek a termékért, ami 1 centtel alacsonyabb a biotermék áránál.). A magasabb árak viszont a kereslet csökkenését eredményezik, és nem túl biztató, hogy a következő napokban ismét esők várhatók - írja a FruitVeB

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?