Aszály: Németország csúcsot döntött szálastakarmány-importból

agrarszektor.hu
Az elmúlt években megugrott Németország szálastakarmány-igénye, ami a sorozatos aszálynak tudható be. Tavaly különösen extrém volt a helyzet - írja az ami-informiert.de. Ahogy arról az agrárszektor.hu is beszámolt, a szénát és szalmát tavaly csaknem búzaárban vásárolták. Idén sem sokkal jobb a helyzet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A németek a takarmányhiány miatt már tavaly arról rendelkeztek, hogy az ökológiai célterületeken a legeltetést és kaszálást engedélyezik. A szalma- és szénabála ára így is az egekbe szökött, amiről itt számoltunk be:

EZ IS ÉRDEKELHET

A német gyakorlatra mostanra az EU Bizottság is reagált, az aszályra való tekintettel könnyítettek a zöldítési előírásokon:

EZ IS ÉRDEKELHET

A német statisztikai hivatal adatai alapján tavaly 50 százalékkal megugrott a Franciaországból behozott szálastakarmányok mennyisége, Magyarországról pedig - rendkívül alacsony bázisról - megduplázták a behozatalt. A lengyelek is szenvedtek tavaly az aszálytól, mégis 34 százalékkal növelték exportjukat Németországba, ami az extrém magas áraknak köszönhető. Tavaly a németek összesen 322.500 tonna szálastakarmányt vásároltak a külpiacokról, ez 25 százalékkal haladta meg az előző évi szintet, és 55 százalékkal volt több az ötéves átlagnál. Ezzel új behozatali rekord is született szálastakarmányból. Franciaországon kívül a hollandok, a dánok és a lengyelek jeleskedtek a németek ellátásában. Mi földrajzilag sajnos túl messze vagyunk.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?