2019. október 23. szerda Gyöngyi

Hírek - Növény

Cseh kézbe került az IKR termékdisztribúciós hálózata

Két éven keresztül tartó tárgyalások végére került pont, melyek eredményeképpen a cseh Agrofert Magyarország egyik legjelentősebb agrártermék forgalmazójává vált.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A leggazdagabb és legbefolyásosabb cseh vállalkozók közé tartozó Andrej Babis tulajdonában lévő Agrofert a legnagyobb mezőgazdasági-élelmiszeripari, és a második legnagyobb vegyipari cégnek számít Csehországban, mintegy 27 ezer embert foglalkoztat. A cseh és magyar versenyhivatalok által jóváhagyott szerződés értelmében az Agrofert az IKR Agrár Zrt. valamennyi tevékenységi ágazatát megvette, leszámítva a mezőgazdasági gépek forgalmazását és szervízelését. A tranzakció értéke ugyan nem nyilvános, de az IKR Zrt.-től megvett részleg idei bevétele 2,7 milliárd korona lesz. A munkahelyeket nem fenyegeti veszély, a céggel együtt mind a 445 alkalmazottat átveszi az Agrofert. A cseh közlés szerint az átvett cégek több mint 7000 hektár termőföldön gazdálkodnak, elsősorban sertéstenyésztéssel és sertéshús feldolgozásával foglalkoznak.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu