Cseh kézbe került az IKR termékdisztribúciós hálózata

agrarszektor.hu
Két éven keresztül tartó tárgyalások végére került pont, melyek eredményeképpen a cseh Agrofert Magyarország egyik legjelentősebb agrártermék forgalmazójává vált.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A leggazdagabb és legbefolyásosabb cseh vállalkozók közé tartozó Andrej Babis tulajdonában lévő Agrofert a legnagyobb mezőgazdasági-élelmiszeripari, és a második legnagyobb vegyipari cégnek számít Csehországban, mintegy 27 ezer embert foglalkoztat. A cseh és magyar versenyhivatalok által jóváhagyott szerződés értelmében az Agrofert az IKR Agrár Zrt. valamennyi tevékenységi ágazatát megvette, leszámítva a mezőgazdasági gépek forgalmazását és szervízelését. A tranzakció értéke ugyan nem nyilvános, de az IKR Zrt.-től megvett részleg idei bevétele 2,7 milliárd korona lesz. A munkahelyeket nem fenyegeti veszély, a céggel együtt mind a 445 alkalmazottat átveszi az Agrofert. A cseh közlés szerint az átvett cégek több mint 7000 hektár termőföldön gazdálkodnak, elsősorban sertéstenyésztéssel és sertéshús feldolgozásával foglalkoznak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13