Durva kánikulával indít a július: de azért lesznek meglepetések a héten

Durva kánikulával indít a július: de azért lesznek meglepetések a héten

MTI
Hétfőn még kánikula lesz, aztán kissé mérséklődik a meleg a héten. Sok lesz a napsütés, de többször lesznek zivatarok is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos, középtávú előrejelzéséből.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel, délelőtt általában kevés felhő lesz az égen, majd erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és kora délutántól északnyugat felől átmenetileg megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. A déli órákig inkább csak helyenként, majd délután már egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső, illetve viharos széllökések kísérhetik. A szél megélénkül, majd megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-21 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-36 fok között valószínű, 30 fok alatti csúcsértékek az Északnyugat-Dunántúlon várhatók, de délutántól már egyre nagyobb területen visszaesik a hőmérséklet.

Keddre virradó éjjel a Dunától keletre még több helyen valószínű zápor, zivatar, napközben legfeljebb elvétve lehet csapadék. Napközben nagyrészt napos idő várható a délnyugati megyékben több, másutt kevés gomolyfelhővel. Időnként erős lehet a szél, a nap második felében mérséklődik a légáramlás. A minimumhőmérséklet 12-19, a maximumhőmérséklet 25-30 fok között várható.

Szerdán napos idő valószínű csapadék nélkül. A leghidegebb órákban 12-20 fok lesz. Napközben 27-33 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön hajnaltól az Északi-középhegység területén, napközben már máshol is valószínű zápor, zivatar. Emellett hosszabb, rövidebb időre a nap is kisüt. A szél több helyen megélénkül, az Észak-Dunántúlon erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-21, a legmagasabb 27-34 fok között várható.

Pénteken is több-kevesebb napsütés valószínű. Több helyen - napközben nagyobb valószínűséggel a Dunától keletre - várható zápor, zivatar. A szél olykor erős lehet. A minimumhőmérséklet 16-22, a maximumhőmérséklet 25-30 fok között valószínű.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett főként délután, este elszórtan alakul ki zápor, zivatar. A szél többfelé megélénkül. A leghidegebb órákban 14-20 fok lesz. Napközben 25-30 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is több órára kisüt a nap. Helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A szél többfelé élénk lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb 25-30 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03