Eddig soha nem látott módszerrel védenék az erdőket az olaszok

Eddig soha nem látott módszerrel védenék az erdőket az olaszok

MTI
Műholdakkal, szenzorokkal és drónokkal fognak védeni egy ezer hektáros fenyőerdőt Róma közelében - jelentette be kedden az olasz főváros. A Róma történelmi városközpontjától nagyjából 30 kilométerre található Castel Fusano erdőt gyakran sújtják tüzek a nyári időszakban, esetenként szándékos gyújtogatás miatt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Róma polgármestere, Virginia Raggi és a projektet vezető Leonardo nevű repülési és védelmi társaság vezérigazgatója, Alessandro Profumo által ismertetett tervek szerint az erdőt a Copernicus és a PRISMA műholdakkal, valamint drónokkal és szenzorokkal fogják megfigyelni a jövőben, hogy a rendőrség azonnali tájékoztatást kapjon az esetleges tüzekről vagy bűncselekményekről. A projektet az Európai Űrügynökség (ESA) és az Olasz űrügynökség (ASI) fogja finanszírozni - olvasható az MTI közleményében. 

Ez egy próbaprojekt annak demonstrálására, hogy az űrtechnológiák miként képesek javítani a mindennapi életünket

 - mondta Profumo a virtuális sajtótájékoztatón.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55