Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.01.31. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.01.31. péntek

agrarszektor.hu
Nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és a nap nagy részében döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Dunántúl déli és nyugati vidékein délután már csökken a felhőzet, ott akár hosszabb időre is kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.01.31.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.01.31.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.01.31.) napon.

2020.01.31. péntek: Nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és a nap nagy részében döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Dunántúl déli és nyugati vidékein délután már csökken a felhőzet, ott akár hosszabb időre is kisüthet a nap. A délnyugati tájakat leszámítva több helyen várható eső, zápor, reggel északkeleten ónos eső is előfordulhat. A déli óráktól fokozatosan mindenhol csökken a csapadékhajlam. A nyugati, délnyugati szelet egyre többfelé erős, az északi megyékben helyenként viharos lökések is kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északkeleti harmadán 3 és 8, másutt 9 és 17 fok között valószínű. Késő estére 2, 10 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Kezdetben főként ÉK-n lehet helyenként zápor, hózápor. Éjjel és péntek délelőtt elsősorban az ország északi és keleti területein több helyen számíthatunk esőre, záporra, így csúszós, síkos útszakaszokra, éjszaka ÉK-n néhol ónos eső, hó sem kizárt. Péntek délután csökken a csapadékhajlam. A nyugati szelet sokfelé erős, pénteken főleg É-n helyenként viharos lökések kísérik. Óvatosan vezessenek!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatás várható. Gyorsabbá válhat a szívműködés, a légzés. Nő a vérzésre való hajlam. Embólia léphet fel. Ingadozhat a vérnyomás.

A következő napok várható időjárása

2020.02.01. szombat: Napközben változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, helyenként alakulhat ki eső, zápor, majd estefelé nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és főként északnyugaton eshet az eső. A délnyugati szél élénk, délnyugaton nagy területen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között várható.

2020.02.02. vasárnap: Eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Szórványosan alakulhat ki eső, zápor. A nyugati, majd a délnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ezek a génmódosított rovarok lehetnek a veszélyes kártevők legnagyobb ellenségei
A közönséges molylepkék genetikailag módosított változatai lehetnek a jövő hatékonyabb és fenntarthatóbb növényvédelmének eszközei. A jövő növényvédelmében szerepet kaphatnak a genetikailag módosított molyok is, legalábbis a Cornell Egyetem legfrissebb kutatása szerint.

Hatalmas szenzáció: növényekkel küldtek jeleket az űrbe a tudósok
A növények felhasználásával állítottak elő energiát, majd láttak el elektromossággal különböző szenzorokat a tudósok, és ezek segítségével jeleket küldtek az űrbe. A műholdas kapcsolaton keresztül kommunikáló növényeket erőforrásként felhasználó készülék a maga nemében első a világon, jelentette ki az Európai Űrügynökség.

Újabb tiltólistára került fel a magyar baromfi: ennek már soha nem lesz vége?
Kuvait egész Magyarországra vonatkozóan megtiltotta a baromfitermékek, az azokat tartalmazó termékek és a tojás importját a madárinfluenza miatt. Ők már a sokadik ország, akik hasonló intézkedéseket vezetnek be, a közelmúltban ugyanis Kína és a Fülöp-szigetek is hasonlóan járt el, korábban pedig Dél-Korea, az Egyesült Arab Emírségek, Izrael és Tajvan nyilvánította egész Magyarország területét korlátozottá ezen szállítmányokra, Japán, Szingapúr és Hongkong pedig csak bizonyos területekről érkező baromfi importját korlátozta.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?