2020. július 9. csütörtök Lukrécia

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.11. szerda

Kezdetben még sok lesz a felhő, majd északnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor szerdai (2020.03.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2020.03.11.) napon!
 
 

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2020.03.11.) napon.

2020.03.11. szerda: Kezdetben még sok lesz a felhő, majd északnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Délelőtt egyre inkább keleten valószínű eső, majd délután már csak néhol alakulhat ki futó zápor. Többfelé élénk, főként az északi megyékben erős, néhol viharos közeli lökések kísérhetik a délnyugati, nyugati, majd az északnyugatira forduló szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 14 és 20 fok között alakul, de keleten, délkeleten kissé hidegebb lesz. Késő estére 5 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjjel és szerdán a nap első felében a Dunától keletre gyenge esőtől csúszós útszakaszokra többfelé is számítani kell.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatás várható. Az erre érzékenyeknél felléphet fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon.

A következő napok várható időjárása

2020.03.12. csütörtök: Északkeleten, északon lehetnek erősebben felhős időszakok is, másutt derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Csapadék nem várható. A délnyugati szél megélénkül, többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

2020.03.13. péntek: . Észak felől éjszaka növekedni kezd, majd napközben megvastagszik, naplemente környékén pedig már csökkenni kezd a felhőzet. Napközben egyre többfelé várható eső, zápor, majd estefelé észak felől szűnni kezd a csapadék. A szél északnyugatira fordul, nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között várható. Délkeleten lesz napközben a legmelegebb, északnyugaton reggel áll be a napi csúcsérték.

Friss híreink:

Teljesen megváltozhat az élelmiszerek csomagolása: új szabályozást sürget az unió
Az egyik legnagyobb kihívás ma az élelmiszeriparban, hogyan változhatnak a közeljövőben a termékcsomagolást érintő előírások, az Európai Unió ugyanis új szabályozást szorgalmaz, illetve követel meg, és ez a magyarországi vállalkozásokra is kötelezően vonatkozik majd. A Portfolio Agrárium 2020 konferencia egyik kerekasztal-beszélgetésében a szakemberek többek között azt is megvitatták, hogy milyen új csomagolási követelményeket támasztanak az élelmiszeripari cégek számára a fenntarthatósági kritériumok, hogyan alakulhatnak a visszagyűjtésre vonatkozó szabályok, illetve milyen törekvések és megoldások érvényesülhetnek a műanyag-felhasználás csökkentésére.

Aggódnak a növényvédősök: se az idő, se a hatóanyag nem lesz elég
A klímaváltozás egyre kisebb időkaput hagy a védekezésre, miközben a rendelkezésre álló készítmények száma is folyamatosan csökken. A melegedés új kártevőket is hoz, míg a szerkivonás rezisztenssé teszi őket a maradék hatóanyagokra. Mindehhez hozzá jön még a kínai gyártás akadozása, és máris kész a baj.

Koronavírus: drasztikus lépést tett Kína, ettől megváltozik az emberek élete
Kína a koronavírus-járvány kitörése miatt tilalmat vezetett be a vadállatok fogyasztására, ugyanis a feltételezések szerint a járvány egy wuhani vadpiacon kezdődött. Noha egyelőre nem tudni, melyik állatról került át a vírus az emberre (a denevérek, a kígyók és a tobzoskák is gyanúba keveredtek már), Kína ezzel a lépéssel elismerte, hogy ellenőrzés alá kell helyeznie a jól jövedelmező vadállat-fogyasztási iparát. A feladat nem lesz egyszerű, hiszen óriási pénzek vannak az egzotikus állatok tenyésztésében és feldolgozásában, illetve a tradicionális kínai gyógyászatban is gyakran használják ezeket az állatokat.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu