Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.12. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.12. csütörtök

agrarszektor.hu
Reggelig az Alföldön és az Északi-középhegység területén még sok lesz a felhő, de ott is csökken a felhőzet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.03.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.03.12.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.03.12.) napon.

2020.03.12. csütörtök: Reggelig az Alföldön és az Északi-középhegység területén még sok lesz a felhő, de ott is csökken a felhőzet. Napközben általában napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, legfeljebb az északkeleti határ mentén lehetnek felhősebb területek. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szél nagy területen megerősödik, az ország északkeleti harmadán viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között valószínű. Késő estére 8, 13 fokra hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Eleinte néhol számítani lehet kisebb záporesőre, így nedves, csúszós útszakaszokra. Csütörtökön száraz utakon autózhatunk. A NY-i, DNY-i szelet sokfelé élénk, időnként erős, az ország északkeleti tájain pedig néhol viharos közeli széllökések is kísérhetik.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatás miatt felléphet fejfájás, migrén, álmatlanság. Csökkenhet a koncentráló-képesség. Nőhet a vérzésre való hajlam.

A következő napok várható időjárása

2020.03.13. péntek: . Éjszaka észak felől növekedni kezd, majd napközben megvastagszik a felhőzet. Délen néhány órára még kisüthet a nap, késő délután pedig észak felől vékonyodni, csökkenni kezd a felhőzet. Előbb északnyugaton, északon, a déli óráktól másutt is egyre többfelé várható eső, zápor, majd késő délutántól észak felől szűnni kezd a csapadék. A szél északnyugatira fordul, nagy területen megerősödik, majd estére mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható. Északnyugaton, északon a reggeli órákban áll be a nappali csúcsérték.

2020.03.14. szombat: Éjszaka csökken a felhőzet, kiderül az ég. Napközben megnövekvő magasszintű felhőzet szűri a napsütést. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Friss híreink:

Kongatják a vészharangot: komoly hiány lehet ebből a húsból a magyar henteseknél
Drasztikusan lecsökkenhet idén mind a hízott, mind pedig a húsliba felvásárlása Magyarországon, a víziszárnyas pályán ugyanis annyira nyomottak jelenleg az árak, hogy sok hazai cég már nem akar ezzel a szárnyassal foglalkozni - tájékoztatta az agrárszektor.hu-t Dr. Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke, igazgatója és a Pulykaszövetség titkára. Hozzátette, ez egyértelműen a madárinfluenzának tudható be, hiszen a 2016-2017-es megjelenés piaci hatásait még most is érzik a termelők, ugyanakkor a vírus idei felbukkanása következtében elrendelt zártan tartás nagyon rossz hatással volt a libákra, így nem csak hús, de tojás is jóval kevesebb lesz 2020-ban ebből a szárnyasból. A szakember hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a többi baromfi esetében az ágazati szereplők hol kisebb, hol nagyobb termelésnövekedésre számítanak.

Minden képzeletet felülmúl a brazil szójatermés
Bár az időjárás időnként a brazilokat is megtréfálja, trendjében 10 év alatt 20 százalékkal emelkedett az egy hektáron előállított szója mennyisége. Emellett a termőterület is növekszik, így nem csoda, hogy letaszították az USA-t a dobogó csúcsáról.

Bréking! Újabb országban került tiltólistára a magyar baromfi
Omán egész Magyarországra vonatkozóan megtiltotta az élő szárnyasok, valamint az azokból készült feldolgozott termékek importját a hetekkel ezelőtt Magyarországon is kirobbant madárinfluenza miatt. Ők már a sokadik ország, akik hasonló intézkedéseket tesznek, szintén korlátozásokat vezetett be ugyanis Dél-Korea, az Egyesült Arab Emírségek, a Fülöp-szigetek, Hongkong, Izrael, Japán, Kína, Kuvait, Tajvan, Szingapúr és Oroszország is a magyar baromfival, illetve baromfitermékekkel szemben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?