Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.14. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.14. hétfő

agrarszektor.hu
Többnyire derült vagy kissé felhős idő várható csapadék nélkül - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.09.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.09.14.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.09.14.) napon.

2020.09.14. hétfő: Többnyire derült vagy kissé felhős idő várható csapadék nélkül. Időnként megélénkül az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között valószínű. Késő estére általában 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A következő napokban nem lesz felettünk időjárási front.

A következő napok várható időjárása

2020.09.15. kedd: Gyengén felhős, napos időre számíthatunk, csapadék nélkül. A keleti, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

2020.09.16. szerda: A több órás napsütés mellett gomolyfelhőkre és egyre több fátyolfelhőre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Néhol megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Friss híreink:

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista
2020 augusztusában a magyar gazdák 3,2 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2018 nyolcadik hónapjához képest pedig közel 19 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka augusztusban a John Deere volt, amelyből 41-et adtak el a hónapban, ez azonban visszaesésnek számít az egy évvel korábbi 46-hoz képest. A népszerűségi listán második a Claas, a harmadik pedig a New Holland volt az év nyolcadik hónapjában.

A jövő héten kapunk hideget is, meleget is: végre megérkezett az ősz?
Hőséggel kezdődik a jövő hét, többfelé 30 foknál is melegebb lesz. A hét második felében viszont érkezik egy hidegfront, így a maximumok inkább 20 fok körül alakulnak majd, szombaton a leghidegebb órákban helyenként 1 fokig is lehűlhet a levegő, derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Nem pihennek a károsítók a gyümölcsösökben: most nagyon oda kell figyelni rájuk!
A naptári ősz első dekádjának időjárása még a nyarat idézi. A nappali hőmérsékletek általában 25 Celsius fok körül mozognak, éjszaka viszont alaposan lehűl a levegő. Az alacsony éjszakai hőmérséklet miatt erős a harmatképződés. Frontok most nem befolyásolják hazánk időjárását, és a rövidtávú előrejelzés is ezt mutatja. A kellemes időjárás elősegíti a növények érési folyamatait, több növény betakarítása nagy erőkkel zajlik, írta növényvédelmi előrejelzésében dr. Aponyi Lajos.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03