2021. szeptember 25. szombat Eufrozina, Kende

Hírek - Gépek

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista

2020 augusztusában a magyar gazdák 3,2 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2018 nyolcadik hónapjához képest pedig közel 19 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka augusztusban a John Deere volt, amelyből 41-et adtak el a hónapban, ez azonban visszaesésnek számít az egy évvel korábbi 46-hoz képest. A népszerűségi listán második a Claas, a harmadik pedig a New Holland volt az év nyolcadik hónapjában.
 
 

2020 augusztusában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a Claas, a New Holland, a Fendt és a Case voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 41-et adtak el augusztusban, ami 5 darabbal kevesebb, mint tavaly ugyanekkor, de New Holland-ból is 5-tel kevesebb kelt el most, mint egy évvel ezelőtt. Ezzel szemben Claas-ból 20 darabot vásároltak 2020 augusztusában a gazdák, ami 10-el több, mint a 2019 nyolcadik hónapján eladott 10 darab. A Case is jól teljesített, 9 darab talált gazdára most augusztusban, szemben a tavalyi 4-el. 

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. 

2020 augusztusában összesen 180 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel ezelőtti mennyiséghez képest 3,2 százalékos csökkenést jelent, 2019 augusztusában ugyanis 186 traktor kelt el. 2018-hoz képest szintén csökkent az eladások száma idén, hiszen akkor 222 traktort adtak el. Érezhetően változott a vásárlási kedv az előző hónapokhoz képest, hiszen míg júniusban 315, júliusban pedig 251 traktor kelt el, az év nyolcadik hónapjában a januári 194-et is alulról közelítik csak meg a számok. Idén eddig 2002 traktor talált gazdára, a tavalyi év első nyolc hónapjában azonban 2204, ami 9,2 százalékkal több eladott gépet jelent. 

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu