Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.25. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.25. péntek

agrarszektor.hu
Nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, hosszabb napos időszakok inkább csak a Tiszántúlon lehetnek - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.09.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.09.25.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.09.25.) napon.

2020.09.25. péntek: Nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, hosszabb napos időszakok inkább csak a Tiszántúlon lehetnek. Kezdetben a Dunántúl nyugati részén várható eső, zápor, majd a csapadék lassan egyre nagyobb területre terjed ki, ám a Tiszántúl nagy részét estig még nem éri el. A délelőtti, déli óráktól zivatarok is kialakulnak, helyenként heves zivatar is várható. A déli szél sokfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Késő délutántól a szél a Dunántúl egyre nagyobb részén északira fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet az Alföldön és a Dunántúl déli részén még elérheti a 25, 29 fokot, ettől északra 20, 24 fok várható. A hőmérséklet késő este északnyugaton 12, 13, délkeleten, keleten még 20, 21 fok körül alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Péntek délutántól hidegfronti hatásra számíthatunk, fejfájás lehet a leggyakoribb tünet

A következő napok várható időjárása

2020.09.26. szombat: Eleinte erősen felhős vagy borult idő lesz, majd napközben a Dunántúlon már elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Az éjszaka folyamán sokfelé várható kiadós eső, keleten helyenként még zivatar is, napközben azonban a csapadékzóna fokozatosan az északkeleti, keleti megyék fölé helyeződik, így reggelre a Dunántúlon és a középső megyékben fokozatosan megszűnik az eső. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon olykor viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 19 fok között alakul, az északnyugati megyékben lesz a hűvösebb, a Tiszántúlon a melegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 14 és 18 fok között valószínű, de a Tiszántúlon reggel, délelőtt még 19, 22 fok is lehet.

2020.09.27. vasárnap: Közepesen és erősen felhős időszakok és területek váltakoznak. Hajnalban a szélcsendes nyugati, délnyugati tájakon pára, foltokban köd képződhet. Az északkeleti megyékben is egyre kevesebb helyen várható eső, másutt - nagyobb eséllyel délnyugaton - helyenként kisebb záporok alakulhatnak ki. A nyugatias szél megerősödik, a Zemplén térségében viharos erejű széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között valószínű, nyugaton lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Friss híreink:

Ezekkel a trükkökkel sokat spórolhatsz: íme 10 olcsó és praktikus megoldás a kertbe
Óriási népszerűségnek örvend napjainkban a kertészkedés, és habár sokan csak mint hobbi vágnak bele, egyre többen élelmiszertermesztés céljából, a család napi szükségeletének kielegétíse céljából csinálnak saját veteményest. Habár egy saját kert gondozása drága mulatságnak tűnhet, néhány trükkel és házi praktikával rengeteg pénzt megspórolhatnak a lelkes kertészek. Összegyűjtöttünk 10 olyan pénztárcabarát megoldást a kiskertbe, amelyek nemcsak a kezdőknek, de a profiknak is jól jöhetnek.

Itt a zöld tej: tényleg ez fogja megmenteni a bolygót a katasztrófától?
A tejágazat zöld bizonyítványainak javítása érdekében egy kis laboratórium azon van, hogy igazi tejet állítson elő anélkül, hogy az tehenet látna. De vajon felválthatják-e valaha a sejtalapú mezőgazdasági megoldások a hagyományos tejüzemeket?

Jöhet az újabb szigor? A szerkivonásokról vallottak a legnagyobb növényvédős cégek
Évről évre egyre több növényvédő szer hatóanyagot vonnak ki a forgalomból, ami a gazdáknak sok esetben nem kedvez. Most a mankoceb újraértékelése van terítéken, egyelőre azonban még nem dőlt el a sorsa, ugyanakkor a kivonása nagyon érzékenyen érintené a gyümölcs- és szőlő szektort. Az Agrárszektor most annak járt utána a legnagyobb, növényvédelemmel foglalkozó cégek vezetőinek megkérdezésével, hogy mik a tapasztalataik, hogyan érinti a gazdákat az, hogy egyre kevesebb a hatóanyag, illetve milyen hatásos alternatívák állnak a termelők rendelkezésére az egyes növényvédő szerek helyett.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13