2021. január 21. csütörtök Ágnes

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.09. szombat

Az éjszaka képződött (zúzmarás) köd, illetve rétegfelhőzet helyenként tartósan megmaradhat, az ország többi részén viszont több órára kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.01.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.01.09.) napon!
 
 

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.01.09.) napon.

2021.01.09. szombat: Az éjszaka képződött (zúzmarás) köd, illetve rétegfelhőzet helyenként tartósan megmaradhat, az ország többi részén viszont több órára kisüt a nap. Délutántól dél felől megnövekszik a magasszintű felhőzet. A tartósan borult tájakon hószállingózás előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű, a tartósabban ködös, rétegfelhőzettel borított tájakon alacsonyabb hőmérséklet várható. Késő estére -1 és -6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: A Dunántúlon, főleg annak északi és nyugati részein az olvadó hóréteg miatt csúszós utakra kell számítani. Éjszaka többfelé köd képződhet, amely szombat délelőtt csak lassan szűnik meg.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2021.01.10. vasárnap: Az ország déli kétharmadán délutánig túlnyomóan borult lesz az ég, míg északon változó vastagságú fátyolfelhőzet szűrheti a napsütést. Délutántól északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. A déli határ közelében hószállingózás, kisebb havazás előfordulhat. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között várható.

2021.01.11. hétfő: Az ország délkeleti felében borult lesz az ég, másutt inkább csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Főleg délen és keleten fordulhat elő hószállingózás, kisebb havazás. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható.

Friss híreink:

Filléres csodaszerek: 10 gyógyító szupernövény, amit gond nélkül termeszthet bárki
Nem feltétlenül kell azonnal a patikába rohanni kisebb megfázás vagy köhögés esetén, számtalan olyan gyógynövény akad ugyanis, amellyel felvehetjük a harcot az enyhébb megbetegedések ellen. Ráadásul a legtöbbet gond nélkül termesztheti otthon bárki, sőt akár beltérben is nevelhetjük őket. Összegyűjtöttünk 10 olyan szupernövényt, amelyet érdemes beszerezni a háztartásba, hiszen igazi csodaszerek lehetnek a téli napokon, emellett így fillérekből megúszhatjuk a gyógyszerbeszerzést.

Ez bámulatos: multifunkciós elektromos traktort dobott piacra az amerikai gyártó
Az amerikai Monarch Tractor nemrég dobta piacra teljesen elektromos, önjáró traktorát. A jármű képes önállóan, vezető nélkül végrehajtani az előre beprogramozott feladatokat, de egy operátor a Monarch interaktív automatizálási funkcióit kihasználva azt is elérheti, hogy a traktor kövesse a munkást, és lassan haladjon a nyomában.

Reform a magyar agráradózásban: jól vagy rosszul járnak a gazdák az új szabályokkal?
Többéves egyeztetés után 2020 novemberben elfogadta a parlament azokat a szabályokat, amelyek megreformálják a hazai agráradózást, december végén pedig meg is jelent a kormány rendelete a családi gazdaságokról szóló törvény végrehajtásáról. Így 2021. január 1-jétől módosultak az őstermelőkre és a családi gazdaságokra vonatkozó előírások, emellett olyan új fogalmak jelentek meg, mint például az „őstermelők családi gazdasága” vagy a „családi mezőgazdasági társaság”. Az Agrárszektor 2020 Konferencián a témával foglalkozó kerekasztal-beszélgetésben többek között arról is szó volt, hogy melyek a változtatások legfontosabb elemei, valóban egyszerűsödik-e az agráradózási rendszer, illetve konkrétan milyen adózási köztelezettségeket hozhat az új szabályozás az agrártermelőknek.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu