2021. február 26. péntek Edina

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.20. szombat

Reggel erősen felhős, párás, több helyen ködös idő lesz, majd délelőtt, délben felszakadozik, csökken a felhőzet, többnyire feloszlik a köd, és hosszabb időre kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.02.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.02.20.) napon!
 
 

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.02.20.) napon.

2021.02.20. szombat: Reggel erősen felhős, párás, több helyen ködös idő lesz, majd délelőtt, délben felszakadozik, csökken a felhőzet, többnyire feloszlik a köd, és hosszabb időre kisüt a nap. Kezdetben az Alföld déli részén kisebb eső még előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a délkeleti szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 14 fok között alakul, de a tartósabban ködös helyeken hidegebb lesz. Késő estére -2 és +8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Elsősorban az északi, illetve keletei megyében várható csapadék, amely reggel már szűnőben lesz, de kisebb zápor még előfordulhat. Északon vegyes csapadék is lehet éjszaka. Többfelé lehet tehát csúszós, nedves, néhol jeges az útburkolat. Hajnalban pára, foltokban köd nehezítheti a közlekedést. Vezessenek óvatosan!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni, melegfrontja jellemző tünetek előfordulhatnak.

A következő napok várható időjárása

2021.02.21. vasárnap: Az éjszaka képződő köd és rétegfelhőzet nagy része napközben feloszlik, és egyre több helyen kisüt a nap. Egyes részeken azonban tartósabban felhős, párás, ködös maradhat az idő. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a ködös tájakon fordulhat elő szitálás. A déli, délkeleti szél megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon néhol meg is erősödik. A maximum-hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között alakul, de a tartósabban ködös helyeken ennél több fokkal hidegebb is lehet.

2021.02.22. hétfő: Reggelre ismét terjeszkedik a köd, illetve rétegfelhőzet, ám ennek nagy része napközben feloszlik, és általában több órára kisüt a nap. Akadhatnak azonban olyan körzetek, ahol tartósabban felhős, párás marad az idő. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a ködös tájakon fordulhat elő szitálás. A déli szelet főként a Dunántúlon kísérhetik élénk széllökések. A minimum-hőmérséklet általában -3 és +5, a maximum nagyrészt 12 és 17 fok között alakul, de a tartósabban felhős, párás részeken több fokkal hidegebb lehet az idő.

Friss híreink:

Nagyon oda kell figyelni szobanövény-vásárláskor: ezek a bakik végzetesek is lehetnek
Nincs könnyű dolga annak, aki szobanövényt szeretne vásárolni, sokszor a bőség zavarában nehéz eldönteni, mi alapján válasszunk, mire figyeljünk oda, és melyiket vigyük haza. Összegyűjtöttük, melyek azok a pontok, amelyeket érdemes végig venni, mikor kertészetben, vagy bárhol növényt vásárolunk, illetve arra is hozunk jó néhány tippet, hogy miket ellenőrizzünk le, mielőtt bevisszük a lakásba a szobanövényt, hogyan érjük el, hogy sokáig betegségmentesek és egészségesek legyenek.

Itt van minden, amit az osztatlan közös földtulajdon felszámolásáról tudni kell
2021. január elsején hatályba léptek a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről szóló törvény szabályai, amelyek egy évtizedek óta fennálló problémára jelenthetnek megoldás. Az új szabályozás összesen 4,6 millió tulajdonost, és több mint 2,4 millió hektár földet érint - tájékoztatott Andréka Tamás, az Agrárminisztérium főosztályvezetője a Portfolio Agrár Klubon. A szakember előadásában többek között arról beszélt, melyek az osztatlan közös tulajdon megszüntetésének módjai, hogyan történik a tulajdonostársak értesítése, valamint a jogok és tények bejegyzése, illetve mi az az osztóprogram.

Vallottak a szakértők: nem lesz könnyű menet az osztatlan közös tulajdon rendezése
Az osztatlan közös földtulajdonok kérdése három évtizedes problémát jelent a magyar agráriumban. A szakértők is egyetértenek abban, hogy ezt hogy nem lesz könnyű megoldai, ugyanakkkor bíznak abban hogy a 2021-ben megjelent új törvény segíthet majd rendezni a helyzetet - hanzott el a Portfolio Agrár Klubon. Az biztos, hogy 2021-től sosem látott birtokrendezés várható a magyar földeken.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu