Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.20. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.20. szombat

agrarszektor.hu
Reggel erősen felhős, párás, több helyen ködös idő lesz, majd délelőtt, délben felszakadozik, csökken a felhőzet, többnyire feloszlik a köd, és hosszabb időre kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.02.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.02.20.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.02.20.) napon.

2021.02.20. szombat: Reggel erősen felhős, párás, több helyen ködös idő lesz, majd délelőtt, délben felszakadozik, csökken a felhőzet, többnyire feloszlik a köd, és hosszabb időre kisüt a nap. Kezdetben az Alföld déli részén kisebb eső még előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a délkeleti szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 14 fok között alakul, de a tartósabban ködös helyeken hidegebb lesz. Késő estére -2 és +8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Elsősorban az északi, illetve keletei megyében várható csapadék, amely reggel már szűnőben lesz, de kisebb zápor még előfordulhat. Északon vegyes csapadék is lehet éjszaka. Többfelé lehet tehát csúszós, nedves, néhol jeges az útburkolat. Hajnalban pára, foltokban köd nehezítheti a közlekedést. Vezessenek óvatosan!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni, melegfrontja jellemző tünetek előfordulhatnak.

A következő napok várható időjárása

2021.02.21. vasárnap: Az éjszaka képződő köd és rétegfelhőzet nagy része napközben feloszlik, és egyre több helyen kisüt a nap. Egyes részeken azonban tartósabban felhős, párás, ködös maradhat az idő. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a ködös tájakon fordulhat elő szitálás. A déli, délkeleti szél megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon néhol meg is erősödik. A maximum-hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között alakul, de a tartósabban ködös helyeken ennél több fokkal hidegebb is lehet.

2021.02.22. hétfő: Reggelre ismét terjeszkedik a köd, illetve rétegfelhőzet, ám ennek nagy része napközben feloszlik, és általában több órára kisüt a nap. Akadhatnak azonban olyan körzetek, ahol tartósabban felhős, párás marad az idő. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a ködös tájakon fordulhat elő szitálás. A déli szelet főként a Dunántúlon kísérhetik élénk széllökések. A minimum-hőmérséklet általában -3 és +5, a maximum nagyrészt 12 és 17 fok között alakul, de a tartósabban felhős, párás részeken több fokkal hidegebb lehet az idő.

Friss híreink:

Nagyon oda kell figyelni szobanövény-vásárláskor: ezek a bakik végzetesek is lehetnek
Nincs könnyű dolga annak, aki szobanövényt szeretne vásárolni, sokszor a bőség zavarában nehéz eldönteni, mi alapján válasszunk, mire figyeljünk oda, és melyiket vigyük haza. Összegyűjtöttük, melyek azok a pontok, amelyeket érdemes végig venni, mikor kertészetben, vagy bárhol növényt vásárolunk, illetve arra is hozunk jó néhány tippet, hogy miket ellenőrizzünk le, mielőtt bevisszük a lakásba a szobanövényt, hogyan érjük el, hogy sokáig betegségmentesek és egészségesek legyenek.

Itt van minden, amit az osztatlan közös földtulajdon felszámolásáról tudni kell
2021. január elsején hatályba léptek a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről szóló törvény szabályai, amelyek egy évtizedek óta fennálló problémára jelenthetnek megoldás. Az új szabályozás összesen 4,6 millió tulajdonost, és több mint 2,4 millió hektár földet érint - tájékoztatott Andréka Tamás, az Agrárminisztérium főosztályvezetője a Portfolio Agrár Klubon. A szakember előadásában többek között arról beszélt, melyek az osztatlan közös tulajdon megszüntetésének módjai, hogyan történik a tulajdonostársak értesítése, valamint a jogok és tények bejegyzése, illetve mi az az osztóprogram.

Vallottak a szakértők: nem lesz könnyű menet az osztatlan közös tulajdon rendezése
Az osztatlan közös földtulajdonok kérdése három évtizedes problémát jelent a magyar agráriumban. A szakértők is egyetértenek abban, hogy ezt hogy nem lesz könnyű megoldai, ugyanakkkor bíznak abban hogy a 2021-ben megjelent új törvény segíthet majd rendezni a helyzetet - hanzott el a Portfolio Agrár Klubon. Az biztos, hogy 2021-től sosem látott birtokrendezés várható a magyar földeken.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31