Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.13. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.13. kedd

agrarszektor.hu
Erősen felhős vagy borult lesz az ég - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.04.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.04.13.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.04.13.) napon.

2021.04.13. kedd: Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Országos, ismétlődő eső valószínű, kiadós mennyiségre számíthatunk. A nap második felében nyugat felől nagyobb területen havas eső, hó is lehet az eső mellett, a Dunántúlon síkvidéken átmeneti vékony hóréteg kialakulhat, a hegyekben több centiméter is összegyűlhet. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 3 és 7, attól keletre 7 és 14 fok között várható. A keleti határszélen lehet ennél pár fokkal melegebb, de ott is a déli óráktól gyorsan lehűl a levegő. Késő estére 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hidegfrontokra jellemző tünetek jelentkezhetnek az erre érzékenyeknél. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, erősödő migrén.

A következő napok várható időjárása

2021.04.14. szerda: Jobbára borult lesz az ég, csak a nap második felében, a Dunántúlon vékonyodhat el a felhőtakaró. Éjjel és délelőtt szinte országszerte előfordul csapadék, zömében hó, de a keleti megyékben inkább eső valószínű. A déli óráktól csökken a csapadék intenzitása, délutánra a Dunántúlon el is áll. Az északi, északnyugati szelet továbbra is a Dunántúlon és az északkeleti megyékben kísérik viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

2021.04.15. csütörtök: Az átmeneti vékonyodást követően ismét országszerte erősen felhős vagy borult idő várható. A Dunántúl délnyugati megyéi kivételével több helyen várható kisebb eső, zápor, a hegyekben havas eső, hó is előfordul. A keleti, északkeleti megyékben jelentős mennyiség valószínű. Az északnyugati szelet erős, a Dunántúlon olykor viharos lökések kísérik. Hajnalban -2, +3, délután 4, 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Friss híreink:

Ömlik a silány minőségű import zöldség a hazai boltokba: ezt sózzák rá a magyarokra
Sok-sok családot ért kellemetlen meglepetés Húsvét vasárnap reggelén, amikor az egy vagy esetleg három nappal korábban megvásárolt retket a sonka mellé az asztalra tették, ugyanis a szemek addigra az eredeti térfogatuk felére, harmadára zsugorodtak. De voltak gondok a csomózott zöldhagyma minőségével is.

A 8 leggyakoribb hiba, amit a kertészek elkövetnek: ezek a bakik végzetesek lehetnek
Mindenki gyönyörű és szépen rendezett kertről, ágyásról álmodozik, ám a dolgok nem mindig ilyen egyszerűek. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy a hatalmas lelkesedés közben olyan hibát ejtünk kertészkedés közben, amely akár végzetes is lehet a növényeink számára. Összegyűjtöttük a 8 leggyakoribb bakit, amelyet nemcsak a kezdő, de a profi kertészek is simán elkövethetnek, egy kis odafigyeléssel azonban elkerülhetők, ráadásul a növények is biztosan meghálálják majd!

Óriási előrelépés: új eszközt adtak a gazdák kezébe a talajromlás ellen a tudósok
Megjelent egy új mobilalkalmazás, amely a talajerózió megismerésének gyors és egyszerű módját kínálja gazdák és a nyilvánosság számára. A Soil Erosion Scotland nevű, skót fejlesztésű applikáció segít a felhasználóknak megérteni a jelenséget és felismerni a talajeróziók különféle fajtáit.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03